Investerer enorme summer i israelske teknologibedrifter

Bare så langt i år er investeringene på over 150 milliarder kroner.
Teknologibransjen er en av de viktigste næringene i Israel. Det meste av næringen holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

Den israelske teknologisektor slo nok en gang nye finansieringsrekorder, med over 150 milliarder kroner i nye investeringer siden starten på 2021. Det er nesten dobbelt så mye som hele fjoråret, også det et rekordår.

I løpet av de tre første kvartalene av 2021 ble det samlet inn 71 prosent mer kapital enn i hele 2020 til sammen, skriver Times of Israel. I løpet av hele 2020 det ble investert drøyt 88 milliarder kroner. Siden 2021 har det blitt inngått 575 avtaler om investering i israelske teknologibedrifter, av disse avtalene dreide 53 seg om investeringer på over 850 millioner kroner.

Stadig flere israelske høyteknoligiske selskaper regnes som «enhjørninger», det vil si selskaper verdsatt over én milliard dollar (8,5 milliarder kroner).

Blant selskapene som har fått de største investeringene så langt i år er oppstartsbedriften Melio, som har fått over 2,1 milliarder kroner i ny kapital, betalingsplattformen Papaya Global, som også fikk over 2,1 milliarder kroner i ny kapital og teknologiselskapet Wiliot fikk inn over 1,7 milliarder kroner.

Selskaper som jobber med cybersikkerhet har fått de største investeringene så langt i 2021, med over 38 milliarder kroner. Men selskaper som driver med finansteknologi ligger ikke langt bak med 37 milliarder i investeringer.

Selv om koronapandemien har gått hardt utover israelsk økonomi, har den også bidratt til å øke verdien av mange israelske teknologiselskaper. Blant annet førte pandemien til mer bruk av hjemmekontor og videokonferanser.

– Teknologisektoren akselererte da verden digitaliserte seg og gikk over til skybaserte løsninger på alle områder, i tillegg til økt etterspørsel etter cyberløsninger, sier Shira Azran, i advokatselskapet Meitar Law Offices.

Utenlandske investorer har stått for over 100 av de drøyt 150 milliardene som er blitt investert i år. Israelske investorer står for resten av midlene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise