Israel fikk i fjor 33 nye «enhjørninger»

Koronapandemien har ikke rammet teknologibransjen i Israel. Investeringene ble doblet i fjor.
Teknologibransjen er en av de viktigste næringene i Israel. Det meste av næringen holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

Til tross for koronapandemien har israelske teknologiselskaper gjort det utrolig bra de siste årene. Og fjoråret var ikke noe unntak. Det var i 2021 rekordstore investeringer, for andre året på rad, skriver Yedioth Ahronot.

Bransjeorganisasjonen Start-Up Nation Central sier det i fjor ble investert rekordhøye 235 milliarder kroner i israelske teknologiselskaper. Det er mer enn dobbelt så mye som i 2020, som også var et rekordår.

Selskaper som jobber med sikkerhet, i hovedsak cybersikkerhet, er størst innenfor israelsk teknologisektor. Så kommer bedrifts- og finansteknologi. Disse tre sektorene tiltrakk seg rundt to tredjedeler av alle investeringer.

Ifølge bransjeorganisasjonen fikk Israel i fjor 33 nye «enhjøringer». Det er raskt voksende teknologiselskaper med en markedsverdi på over én milliard dollar, over åtte milliarder kroner. Israel har totalt 54 slike enhjørninger. Til sammenligning kan du telle antallet norske enhjørninger på én hånd.

– Israelske selskaper viste sin smidighet og reaksjonsevne ved å utvikle avanserte produkter og tjenester på områder som krevde det mest, sier Avi Hasson, som er administrerende direktør i Start-Up Nation Central.

Veksten som teknologibransjen opplever fører også til utfordringer. Mange selskaper sliter med å få tak i nok ansatte til å ta unna etterspørselen. Det er fra før en hard kamp om de ansatte blant israelske selskaper og store internasjonale selskaper med kontorer i Israel, som Apple og Microsoft.

Israels finansminister Avigdor Lieberman har varslet en prøveperiode hvor utenlandske arbeidere skal kompensere for mangelen på ansatte i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise