Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fadderordning gjennom HJH

Nå kan du hjelpe foreldreløse immigrantbarn i Israel til å få en økonomisk tryggere hverdag.

Det er ikke bare lett for nye immigranter til Israel å etablere seg. Ikke har man de samme velferdsordningene som i Europa. Kommer man for eksempel fra Etiopia har man store kommunikasjonsvansker i tillegg, siden man som regel behersker verken hebraisk eller engelsk.

Ekstra ille er det dersom uheldige omstendigheter inntreffer og immigrantbarn blir foreldreløse. Dette er den samfunnsgruppen i Israel som har det vanskeligst økonomisk.

Et av Hjelp Jødene Hjems (HJH) prosjekter, gjennom organisasjonen Selah i Israel, arbeider med slike immigranter som på en eller annen måte er rammet av en krise. De tilbyr all mulig slags hjelp som kan hjelpe mennesker å komme seg videre i livet. Ikke minst hjelper de foreldreløse søsken med økonomisk støtte, så de kan holde flokken samlet.

Fadderordning
HJH har denne høsten satt i gang en fadderordning for disse barna. Mange som er med i programmet er eldste gutt eller jente i en søskenflokk som nettopp har mistet foreldrene sine. Dermed sitter de igjen som forsørgere uten noen annen inntekt enn barnetrygd og en dårlig betalt jobb. Mange har ikke engang anledning til å arbeide.

Noen ganger trør slektningene til i slike situasjoner. Onkler, tanter eller besteforeldre, som på ingen måte hadde planlagt det, sitter plutselig med ansvaret for nevøer, nieser eller barnebarn.

Gjennom Selah ønsker HJH at norske Israel-venner skal være med å ta medansvar for 250 foreldreløse barn.

For 250 kroner i måneden kan den norske giveren være med på å gi dem som trenger det mest noen ekstra kroner i måneden. De som trenger det vil få penger fra flere givere samtidig, slik at de kan få råd til dagligdagse ting som klær, mat og annet vi tar for gitt.

Vil du lese mer om prosjektet eller tegne deg som giver, kan du klikke deg inn på Hjelp Jødene Hjems hjemmesider.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart