Nasjonalstreik ved månedsskifte

29. oktober og 1. november vil den sosiale protestbevegelsen i Israel arrangere "den første nasjonalstreiken" i landets historie, har bevegelsens ledere offentliggjort. Initiativet virker godt planlagt.

Tirsdag vil Arbeiderforeningens leder Ofer Eini erklære arbeidskonflikt, som betyr at han kan sette igang en generalstreik innen to uker. Mange studenter varsler også at de vurderer å droppe åpningen på skoleåret. Lederne forklarer at de ønsker å knytte til seg «så mange personer, forretninger, samfunn, institusjoner og sosiale organisasjoner som mulig» under streiken.

– Vi oppfordrer befolkningen i landet, studenter og ansatte, til å streike én dag (29. oktober) som en protesthandling mot den harde sosiale situasjonen i landet og regjeringens ignorering av protestbølgen. 1. november vil hver av oss streike for våre egne personlige vanskeligheter, men også for å identifisere oss med hverandres vanskeligheter. Vi vil aldri igjen være alene, forklarer de i en pressemelding.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise