– Ingen planer om å øke skattene

I et intervju understreker finansminister Yuval Steinitz at på tross av budsjettunderskuddene, er det ikke aktuelt å øke skattene i Israel.
Israels finansminister Yuval Steinitz lover at skattetrykket i Israel ikke vil gå opp, med mindre skatteinntektene synker mer enn forventet. (Foto: GPO)
Israels finansminister Yuval Steinitz lover at skattetrykket i Israel ikke vil gå opp, med mindre skatteinntektene synker mer enn forventet. (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Ting er i ferd med å utvikle seg. Noe har allerede begynt, mens andre ting er på vei. Jeg har ingen hensikt om å innføre nye skatter, foruten den nødvendige balanseringen innen skattesystemet i seg selv, forklarer Yuval Steinitz i et intervju med Israel Hayom.

Finansministeren forklarer at budsjettunderskuddet som regjeringen for øyeblikket opplever, ikke vil føre til at det totale skattetrykket vil bli økt.

– Faktisk har prognosene rundt rekkevidden av underskuddet allerede snudd. Vi planla statsbudsjettet med et mål om 2 prosent underskudd. De nåværende prognosene peker mot at underskuddet vil nå 3,3 til 3,6 prosent. Men så lenge det økede underskuddet ikke kommer fra beslutninger fra regjeringen eller Knesset, men heller fra en nedgang i skatteinntektene, har jeg bestemt meg for å akseptere noe økning [i underskuddet] og ikke innføre nye skatter. Men dersom underskuddet vokser dramatisk og overgår de nåværende prognosene med betydelig margin, er det åpenbart at vi ikke har noe annet valg. Vi vil undersøke andre mulige tiltak, forklarer han.

Steinitz la også fram en økonomisk plan som viser hvordan regjeringen har tatt tak i de sentrale punktene som ble løftet fram av den sosiale protestbevegelsen i Israel sist sommer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise