Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utenlandske journalister får skatteøkning

De tre første årene i Israel har utenlandske korrespondenter nytt av en flat skatt på kun 25 prosent. (Foto: Violaine Martin)
De tre første årene i Israel har utenlandske korrespondenter nytt av en flat skatt på kun 25 prosent. (Foto: Violaine Martin)
Skattefordelene som utenlandske journalister i Israel har nytt godt av, ønsker finansdepartementet nå å trekke tilbake.

Også tidligere har finansdepartementet forsøkt å trekke tilbake skattefordelene for utenlandske idrettsutøvere, så vel som utenlandske journalister. Idrettsutøverne har nå ingen skattefordeler, mens de utenlandske journalistene fortsatt nyter spesialbehandling i forhold til sine israelske kolleger.

Korrespondenter fra utlandet har blitt skattet flatt med 25 prosent i tre år, mens de har kunnet trekke utgifter til bolig, annen losji og mat av på den samme skattesatsen. Selv om det ikke er ventet at inntektene fra lovendringen vil bli særlig dramatiske, er det en viktig prinsipiell sak for den israelske regjeringen.

Pressekontoret for korrespondenter (FPA) hevder at lovendringen trolig vil bety at flere utenlandske mediehus vil trekke tilbake sine journalister fra landet, noe som igjen vil bety tapte inntekter og arbeidsplasser, på grunn av de pengene journalistene i dag legger igjen under sine opphold. De mener også at endringen kan skade Israels image internasjonalt, skriver Ha’aretz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart