Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tolv skyskrapere reises i Jerusalem

Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Israels hovedstad sliter med store plassproblemer og må bygge i høyden. Det skal gi 40.000 nye arbeidsplasser.

De tolv skyskraperne vil skape markante endringer i Jerusalem bybilde og vil gi én million kvadratmeter med nye kontorlokaler. Prosjektet vil ifølge Ha’aretz koste rundt 12,4 milliarder kroner og ble mandag godkjent av plan- og bygningskomiteen i hovedstaden.

Området rundt konferansesenteret Binyanei Hauma, like i nærheten av høyesterettsbygningen, vil omgjøres til hovedstadens største forretningsområde.

– Vi skaper et forretningssenter på det mest tilgjengelige stedet. Kombinert med et stort konferansesenter, turisme og kulturelt mangfold, vil inngangen til Jerusalem bli en ledende næringspark som vil trekke til seg selskaper, mener ordfører Nir Barkat.

I tillegg til at bedrifter vil kunne kjøpe eller leie kontorer, vil også de ulike departementene legge enkelte av sine kontorer her. Rundt skyskraperne vil det bygges hotell med 2.000 sengeplasser og en kino. Det sionistiske arkiv og statsarkivet vil også bli plassert i nærheten.

Håpet er at det nye forretningssenteret, i tillegg til å tiltrekke seg turister og selskaper, skal avlaste den verste trafikken fra sentrum i Jerusalem. Den israelske hovedstadens hjerte har kanskje Israels verste trafikkork helt fra morgen til kveld, til stor frustrasjon for mennesker som kjører til jobb og yrkessjåfører. Et problem det ikke er lett å fikse, med tanke på alle historiske bygninger i byen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart