Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Full streik i Ha’aretz

Den engelskspråklige papirutgaven av Ha'aretz. (Foto: flickr.com)
Den engelskspråklige papirutgaven av Ha'aretz. (Foto: flickr.com)
Dagens utgave av avisen Ha'aretz kom aldri i salg som følge av at de ansatte streiket 24 timer i protest mot en rekke oppsigelser.

Streiken ble innledet onsdag ettermiddag.

– I morgen vil alle av oss som er ansatt i alle sektorer av papiravisen og nettavisen, gå til streik. Ingen ansatte vil ta bilder, skrive artikler, redigere, designe, produsere eller intervjue, før streiken er over. Husk: Det blir ingen avis uten journalister, het det i en pressemelding som ble publisert tirsdag kveld.

80-100 av det venstreorienterte mediehusets 400 ansatte vil i nærmeste framtid miste jobben. I Israel er trenden den samme som i Norge. Papiraviser mister opplag, mens det ikke blir lettere å tjene gode penger på nett. En ekstrafaktor som gjør det særlig vanskelig for mediemarkedet i Israel, er den populære gratisavisen Israel Hayom. Den vokser raskt og er i ferd med å utkonkurere flere mediehus.

Tøft marked
Ha’aretz’ torsdagsavis denne uken kunne som følge av streiken ikke bli utgitt. De ansattes representanter krever nå et møte med ledelsen for å diskutere situasjonen. Men eier Amos Schocken beskylder sine ansatte for å ikke ta inn over seg hvor trange kår mediebransjen har for øyeblikket.

– De siste årene har jeg gjort mye for å sikre at Ha’aretz fortsetter å eksistere og oppfylle sin unike rolle i det israelske samfunnet, samtidig som jeg må være realistisk som arbeidsgiver […] Å holde Ha’aretz i live krever sterke virkemidler, som ikke vil gjøre noen fornøyd, sa Schocken.

Fredagsutgaven av avisen vil bli utgitt som vanlig, etter som streiken ender torsdag ettermiddag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart