Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Arvet gigantisk kassakreditt fra forrige regjering

Finansminister Yair Lapid (f.v.) og president Shimon Peres. (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (f.v.) og president Shimon Peres. (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Israels nye finansminister Yair Lapid (venstre i bildet) vil bruke sitt første år i regjering til å kutte drastisk i offentlige utgifter.

– Det bildet som sakte, men sikkert avslører seg, er langt verre enn jeg hadde forventet […] Glem ordet «underskudd», eller «finansiell krise». Jeg vil gjøre det langt enklere: Jeg kom her [til departementet] for å omstrukturere ting, men jeg fant ut at det var snakk om en «kassakreditt» [fra forrige regjering]. Hvor mye kassakreditt er det snakk om? Gigantisk – en fryktelig krise som øker. Så hvordan skjedde dette? Som alle andre kassakreditter: De kastet bort en haug av penger de ikke hadde. Pengene de ventet at skulle komme, kom aldri. Og de kom med løfter som de aldri burde ha kommet med, sa Lapid da han la fram finansdepartementets første prognose for det kommende året.

Minimum 6,5 milliarder kroner må kuttes i budsjettet for de neste halvannet årene, for å hjelpe Israels økonomi tilbake i balanse.

– Så dette vil jeg gjøre: Jeg vil gi alt jeg har. Vi vil arbeide hardt, vi vil stenge gapene og senke forbruket. Vi vil stenge gapene på alle smertefulle steder. Det vil bli hardt, det vil bli slitsomt, men det er også en fordel: Gjør vi dette nå, vil det ikke vare lenge, hevdet han.

Lapid lover å forklare hvordan den økonomiske tilstanden i Israel «virkelig er», når han skal legge fram statsbudsjettet for Knesset som regjeringen har godkjent om tre måneder.

Opposisjonsleder Shelly Yachimovich kritiserte planene om budsjettkutt i Knesset denne helgen. Hun ønsker å øke bedriftsskatten, for å bevare velferdsnivået slik det er i dag, skriver Yedioth Aharonoth.

– Denne regjeringen […] er et lederskap for de rike. Dere er fysisk en del av folket, men har problemer med å se hvem folket er. Dere fire: Netanyahu, Lapid, Bennett og Livni – kom fra privilegerte familier og trengte aldri å kjempe for å få endene til å møtes. Dere er alle kapitalister, sier Arbeiderparti-lederen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart