Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Karnit Flug blir Israels nye sentralbanksjef

Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)
Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)
Etter flere mislykkede utnevnelser har Israel sikret seg en ny sentralbanksjef. Karnit Flug har allerede fungert i stillingen siden juni.

I 112 dager har Israel vært uten en sentralbanksjef. Men i en enda lenger periode har statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yair Lapid forsøkt å finne en passende kandidat.

I juli måtte Jacob Frenkel trekke seg fra nominasjonen, etter at pressen snuste opp anklager om at han hadde stjålet varer fra en butikk i Hong Kong. Få dager senere ble Leo Lieberman annonsert som den neste sentralbanksjefen. Men også han trakk seg, fordi han ikke ville forlate toppstillingen i den israelske finansbanken Bank Hapoalim.

Nå er imidlertid valget falt ned på visesentralbanksjef Karnit Flug, som har fungert som Israels finanssjef siden Stanley Fischer trakk seg i juni. Hun er den første kvinnelige sentralbanksjefen i Israels historie.

– Det er mange utfordringer som sentralbanken og økonomien står overfor, så jeg ser fram til å samarbeide med den dedikerte og profesjonelle staben i banken, samt med regjeringsmedlemmer, for å møte disse utfordringene, sier Flug i en pressemelding.

Ifølge Jerusalem Post ble hun valgt av Fischer som hans direkte underordnede i 2011, med håp om at hun skulle bli hans etterfølger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart