Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Boligprisene fortsetter å stige

Storbyen Tel Aviv har hatt den aller største boligprisveksten i Israel det siste året. (Illustrasjonsfoto: Alex De Carvalho / Flickr.com / CC)
De israelske boligprisene steg med åtte prosent fra andre kvartal i 2015 til andre kvartal i 2016.

I perioden fra april til juni vokste boligprisene med 2,5 prosent. Dette kommer fram i en ny statlig rapport som er omtalt i Times of Israel.

Størst var prisveksten i Tel Aviv, med hele 13 prosent økning det siste året og fire prosent i løpet av kvartalet. En fireroms leilighet i Tel Aviv koster nå i snitt 6,67 millioner kroner.

En leilighet av tilsvarende størrelse i Jerusalem koster 4,21 millioner kroner, i Herzliya 5,18 millioner og i Petah Tikva 3,5 millioner.

Rapporten viser en liten antydning til at boligprisveksten kan være på vei til å avta litt. Prisveksten var nemlig 0,3 prosent lavere i perioden mai-juni dette året sammenlignet med prisveksten i den samme tre måneders perioden i 2015.

Rapporten kommer fem år etter at det brøt ut massive demonstrasjoner flere steder i Israel for å få myndighetene til å gjøre tiltak for å bremse boligprisveksten, som har skapt økonomiske vanskeligheter for mange. Etter valget i 2015 satte finansminister Moshe Kahlon i gang en serie med tiltak som skulle bremse prisveksten og gi flere adgang til boligmarkedet. Ifølge rapporten er det fortsatt for tidlig å måle statistisk effekten av disse tiltakene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart