Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Over 500.000 israelere står uten jobb

Vanligvis kryr det av mennesker ved Vestmuren, men nå er det folketomt på grunn av koronaviruset. (Foto: Twitter)
Koronakrisen har gjort at arbeidsledigheten i Israel har steget til 16,5 prosent.

Arbeidsledigheten i Israel har skutt i været etter utbruddet av koronaviruset. Over 500.000 mennesker har mistet jobben siden begynnelsen av mars. Arbeidsledigheten i landet er nå 16,5 prosent. Til sammenligning var den ved slutten av siste kvartal 2019 på 3,6 prosent, skriver Times of Israel.

Mange israelske bedrifter har blitt tvunget til å permittere sine ansatte uten lønn eller si dem opp som følge av koronautbruddet. Turistbransjen er totalt lammet etter at grensene ble stengt for turister. Hver eneste dag kommer det tusenvis av nye søknader om dagpenger fra ansatte i turistnæringen.

Lederen for den israelske utgaven av NAV sier antallet arbeidsledige kan øke til over én million dersom permitteringene og oppsigelsene fortsetter.

– Hvis det fortsetter i denne hastigheten, så vil vi sannsynligvis få én million arbeidsledige, en fjerdedel av landets arbeidsstyrke. Det ser ut til at 20% av de som er permittert uten lønn vil bli arbeidsledige i løpet av denne krisen, sier Rami Grauer i Employment Service.

De fleste søknadene om dagpenger har kommet fra ansatte i turistbransjen, restauranter og butikker. De siste dagene har antallet søknader gått noe ned, men myndighetene frykter nye bølger av søknader framover.

– Det kan komme nye bølger med søknader, forteller Grauer.

Denne videoen viser hvordan butikkene er stengt og kundene borte:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart