Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Over en million israelere arbeidsledig

Vanligvis kryr det av folk på markedet i Jerusalem, men nå er butikkene stengt og markedet folketomt. (Foto: Twitter)
Koronakrisen har gjort at arbeidsledigheten i Israel har økt til 25 prosent.

Hver fjerde arbeidstaker i Israel står nå uten arbeid, viser tall fra israelske myndigheter. Arbeidsledigheten er på utrolige 24,9 prosent. Det betyr at over en million israelere nå står uten arbeid. Aldri tidligere har så mange israelere vært arbeidsledige.

Siden koronakrisen startet tidlig i mars har 879.372 flere blitt registrert som arbeidsledige i Israel. 89,2% av dem er permittert uten lønn, mens 6,6% har blitt oppsagt. På drøyt to uker har 500.000 flere blitt arbeidsledige.

Lønnstakere vil få dekket 75% av de tapte inntektene sine i en begrenset periode, men selvstendig næringsdrivende har ikke krav på dagpenger. Derfor jobber regjeringen med å få på plass et tilskudd som kan redde de 175.000 selvstendig næringsdrivende som nå står uten noen inntekt.

Mange israelske bedrifter har blitt tvunget til å permittere sine ansatte uten lønn eller si dem opp som følge av koronautbruddet. Turistbransjen er totalt lammet etter at grensene ble stengt for turister. Hver eneste dag kommer det tusenvis av nye søknader om dagpenger fra ansatte i turistnæringen. De siste ukene er også flere blitt arbeidsledige i en rekke andre næringer.

Leder av den israelske utgaven av NAV, Rami Garor, har tidligere anslått at rundt 20 prosent av dem som nå er arbeidsledige ikke vil ha en jobb å komme tilbake til når krisen er over og restriksjonene fjernet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart