Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk firma skal bygge en av Nordens største vindparker

Det israelske selskapet Enlight satser på utvikling av fornybar energi og vindparker i Norden. (Foto: Siemens)
Israelske Enlight satser på fornybar energi i de nordiske landene.

Det israelske selskapet Enlight, som satser på fornybar energi, har kjøpt opp det svenske Björnberget-prosjektet, en av de største vindparkene i Europa. Det melder selskapet i en pressemelding, skriver avisen Israel Hayom.

Enlights medstifter og administrerende direktør, Gilad Yavetz, er stolt av å få på plass denne avtalen, «spesielt i en utfordrende tid for israelsk økonomi».

– Dette er Enlights andre store prosjekt i det nordiske markedet, det største, mest utviklede og likvide markedet i Europa, sier Yavetz i pressemeldingen.

Björnberget har en total kapasitet på 372 megawatt. Det er gitt tillatelser til utbyggingen, som omfatter 60 vindturbiner med Siemens Gamesa 5X-teknologi. Det skal investeres opp mot 4,5 milliarder kroner i vindparken.

Det israelske selskapets andel blir 55-61%, mens resten vi bli eiet av European Prime Green Energy Investment Fund, som spesialiserer seg i investeringer i vindenergi i det nordiske markedet. Enlight og PGEIF er også enige om å samarbeide om ytterligere fornybare energiprosjekter i Norden.

Enlight har i tillegg kjøpt opp 20% av aksjene i PGEIF og vil investere opp mot 500 millioner kroner i fondet, som skal brukes på nye prosjekter.

Når Björnberget-prosjektet er oppe og går mot slutten av 2023 skal det ifølge anslagene produsere strøm for 300 millioner kroner det første året, og rundt 600 millioner kroner i året i gjennomsnitt i årene det er i drift.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart