Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nå synker arbeidsledigheten igjen

Israel har lettet på restriksjonene i takt med vaksineringen. Nå kan innbyggerne nyte kafeer, restauranter og andre severdigheter igjen. Det gjør også at arbeidsledigheten synker. Her koser folk seg i Tel Aviv. (Foto: Arsen Ostrovsky)
Men fortsatt er det mange israelere som står uten jobb etter koronapandemien.

Koronapandemien, nedstenging av samfunnet og stengte grenser gjorde at arbeidsledigheten i Israel skjøt i været. Men nå har det svært vellykkede vaksinasjonsprogrammet gjort at samfunnet har begynt å åpne opp igjen. Det gjør at også at arbeidsledigheten synker, skriver Times of Israel.

Det israelske sentralbyrået for statistikk sier at arbeidsledigheten i februar sank fra 18 prosent til 16,7 prosent. Det reflekterer et fall på rundt 50.000 arbeidsledige, fra 748.000 til rundt 698.000. De store andelen arbeidsledige tilskrives den økonomiske krisen som er forårsaket av koronapandemien.

Gjenåpningen av samfunnet startet for alvor i slutten av februar, så det er trolig der nedgangen stammer fra. I mars har enda mer av samfunnet åpnet opp igjen, så det er ventet at arbeidsledigheten vil fortsette å synke.

Finansdepartementet i Israel anslår at bruttonasjonalprodukt i 2021 vil øke med 2,8% til 4,9%, litt avhengig av om lettelsene fortsetter. De anslår også at hvis vaksinasjonsprogrammet lykkes og økonomien fortsetter å innhente seg, kan arbeidsledigheten ved slutten av året være så lav som 6,5%.

Før koronapandemien brøt ut var det 4% arbeidsledighet i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart