Israels rett til selvforsvar

Trenger Israel å gjøre bruk av selvforsvarsretten? spør Odd Sverre Hove i dette foredraget.

Odd Sverre Hove besøkte MIFF Trondheim onsdag 6. mai. (Foto: Geir Knutsen)
Odd Sverre Hove besøkte MIFF Trondheim onsdag 6. mai. (Foto: Geir Knutsen)

Mangeårig Israel-kjenner og tidligere Dagen-redaktør Odd Sverre Hove holdt foredrag i MIFF Trondheim onsdag 6. mai, med temaet ”Israel og retten til selvforsvar”.

– Etter folkeretten har alle stater militær selvforsvarsrett. Israel har den samme retten som alle andre stater, slo han fast til å begynne med.

– En av grunnene til at det var viktig at en jødisk stat ble opprettet, var at de som hater jøder ikke lenger kan forfølge dem uten at de har muligheten til å forsvare seg selv, poengterte han.

I foredraget drøftet Hove om Israel har behov for å gjøre bruk av selvforsvarsretten sin, og om Israel praktiserer selvforsvarsretten proporsjonalt og forsvarlig.

 

Se hele foredraget her:

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n0mY9cygoqY[/youtube]

 

Se spørsmål og svar-sesjon fra møtet her:

 

Forrige artikkelRobbie Williams med kjærlighetserklæring til Israel
Neste artikkelSøt nyhet fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/