Sarkozy: – Toulouse-angrep antisemittisk motivert

Nynazistiske eks-soldater, som skal ha vært innblandet i angrepet på den jødiske skolen i Toulouse mandag, blir jaktet av fransk politi.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har beordret alle landets skoler til å gjennomføre et minutts stillhet tirsdag, for å minnes ofrene i Toulouse. (Foto: Adam Timworth)
Frankrikes president Nicolas Sarkozy har beordret alle landets skoler til å gjennomføre et minutts stillhet tirsdag, for å minnes ofrene i Toulouse. (Foto: Adam Timworth)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fransk politi leter etter tre nynazister, som i 2008 ble utvist fra det franske militæret på grunn av sine holdninger. De knytter de tre personene til mandagens skyteangrep på den jødiske skolen i Toulouse, der tre elever og en lærer ble drept.

Nynazistene var en del av en eliteenhet og var fallskjermjegere i militæret, fram til et bilde som avslørte dem som nynazister kom fram. På bildet står de tre ungdommene dekket av et Swastika-flagg, mens de gir nazihilsen.

 

Rasistiske soldatdrap
Fire franske soldater har de siste ti dagene blitt skutt i Toulouse-området. I likhet med skoleangrepet har også de blitt drept av en mann på en motorsykkel. Tre av de drepte var i samme regiment som nynazistene. Alle fire var av ikke-arisk opprinnelse, henholdsvis jødisk, svart og arabisk.

– Profilene på disse mennene stemmer overens med den lille informasjonen etterforskerne har på drapsmannen i Toulouse, det vil si muskuløs og tatovert, hevder den franske avisen Le Point.

 

– Rasistisk motivert
Mandag kveld deltok den franske presidenten Nicolas Sarkozy på en minnemarkering i synagogen Nasaret i Paris. Han beskrev skyteepisoden på den jødiske skolen som en “nasjonal tragedie”. Alle franske skoler vil tirsdag gjennomføre et minutts stillhet for å ære de drepte.

– Selvfølgelig virker det åpenbart at det er en antisemittisk motivasjon her, siden barn og en lærer som var jødiske er angrepet. Når det gjelder våre soldater kan vi jo forestille oss at rasisme og morderisk galskap er linket til denne saken, sa Sarkozy.

 

Sammenlikner Utøya og Gaza
Samme kveld sammenliknet EUs utenriksminister Catherine Ashton drapene på jødiske barn i Toulouse og Anders Behring Breiviks terror i Oslo og på Utøya, med barn som blir drept på Gaza-stripen.

– Når vi ser det som skjedde i dag i Toulouse, husker vi hva som skjedde i Norge i fjor. Vi vet hva som skjer i Syria og vi ser hva som skjer på Gaza og andre steder, sa hun ifølge AFP.

 

– Mest moralske hær i verden
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman reagerer kraftig på sammenlikningen fra den europeiske politikeren.

– Israel er det mest moralske landet i verden. Og på tross av at vi må kjempe mot terrorister som opererer blant sivile, gjør IDF alt som er mulig for å ikke ramme befolkningen – på tross av at de [sivile] forsvarer terroristene. Ingen hær er så etisk som den israelske hæren. IDF risikerer sine egne soldaters liv for å minimere risikoen til den sivile befolkningen. Barna som Ashton burde bekymre seg for er dem som lever i Sør-Israel, som lever i konstant frykt for rakettangrep fra Gaza, sa han.

Forrige artikkelMinst fire drept på fransk-jødisk skole
Neste artikkelIDF oppretter to nye enheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no