DMT anmelder jødehets på nettsted om Osloøyene

Det Mosaiske Trossamfund (DMT) har varslet politiet om en antisemittisk tekst på nettstedet oslooyene.no. Teksten som likestiller "israelske jøders ideologi" med "Adolf Hitlers ideologi" har ligget ute på forsiden av nettsiden i lang tid.
Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.

Nettstedet oslooyene.no, som har Harald Gjerde som redaktør, skal ha blitt opprettet i 2004. Her finner man tilsynelatende mye nyttig informasjon for dem som ønsker å utforske øyene utenfor Oslo, men man finner også noe annet. I rød tekst på forsiden er følgende erklæring langt inn:

«Det tas sterk avstand fra Israels terrorisme.
Det utvalgte folk har startet ny holocost med utryddelsen av Palestinerne.
Adolf Hitlers ideologi er nå blitt Israels jøders ideologi.
Som de fleste nordmenn stilles det sterk avstand til
Israels apartheid og deres støttespillere.»

Teksten har vært publisert på nettsiden over lang tid. MIFF rapporterte om teksten via Facebook første gang i mai 2012. Nett-tjenesten Wayback Machine viser at teksten ble lagt til en gang sommeren 2008.

I går tok Ervin Kohn, forstander og styreleder i DMT, saken til politiet.

– Jeg ber dere registrere det og videresende denne henvendelse til riktig instans for anmeldelse, skriver Kohn i en e-post til politiet.

Første og siste setning i avsnittet ser Kohn på som politiske ytringer.

– De to setningene i midten er derimot klart antisemittiske, påpeker Kohn. Å koble Holocaust, nazisme og Hitler til Israel og jøder slik det gjøres her er klart antisemittisk i henhold til blant annet EUs definisjoner, mener forstanderen.

I mai 2012 kom det fram i HL-senterets rapport om antisemittisme at 4 av 10 nordmenn mener Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig. Til tross for alt Israel med rette, og urette, kan beskyldes for å ha gjort mot palestinerne, kommer palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen ut bedre enn sine arabiske brødre på oversikter over levekår. Araberne som bor i Israel har det bedre enn noen andre arabere i verden, inkludert arabere i vestlige land, mener den israelske diplomaten George Deek, som selv er kristen araber.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise