Belgisk departement delte ut tegning som kobler Israel med Nazi-Tyskland

Utdanningsdepartementet i Flandern publiserte en øvingsoppgave for lærere hvor Israel ble sidestilt med Nazi-Tyskland. Tegningen ble fjernet etter at en lokal jødisk avis satte fokus på saken.

Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.
Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.

I et utlevert materiale til lærere i Flandern-regionen var en karikaturtegning av brasilianske Carlos Latuff (se bildet over) inkludert. Tegningen trekker koblinger mellom jøder i konsentrasjonsleirer og situasjonen på Gaza-stripen.

Materialet ble fjernet, etter at det jødiske magasinet Joods Actueel publiserte en sak om det på mandag. Utdanningsdepartementet i Flandern ønsker ikke å kommentere saken, melder Times of Israel. Latuffs tegning er fra 2009.

Et annet forslag til lærerne, var et rollespill basert på følgende beskrivelse:

“Du sympatiserer med den radikale gruppen Hamas. Du bor på Gaza og arbeider i Israel. Du blir sjokkert over at en palestinsk jente blir slaktet ned av israelske soldater i skolegården. Israel benekter at de har skutt, men FN-representanter i Gaza indikerer det motsatte.”

I forrige uke hevdet den belgiske avisen De Standaard en anklage mot israelske bosettere, at de “noen ganger forgifter palestinske brønner”. Anklager om at jøder sprer gift er en gammel og symboltung konspirasjonsteori i antisemittismens historie.

Forrige artikkelChorev: – Iran lurer oss
Neste artikkelIsrael og Aserbajdsjan med stadig tettere bånd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no