Belgisk departement delte ut tegning som kobler Israel med Nazi-Tyskland

Utdanningsdepartementet i Flandern publiserte en øvingsoppgave for lærere hvor Israel ble sidestilt med Nazi-Tyskland. Tegningen ble fjernet etter at en lokal jødisk avis satte fokus på saken.
Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.
Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.

I et utlevert materiale til lærere i Flandern-regionen var en karikaturtegning av brasilianske Carlos Latuff (se bildet over) inkludert. Tegningen trekker koblinger mellom jøder i konsentrasjonsleirer og situasjonen på Gaza-stripen.

Materialet ble fjernet, etter at det jødiske magasinet Joods Actueel publiserte en sak om det på mandag. Utdanningsdepartementet i Flandern ønsker ikke å kommentere saken, melder Times of Israel. Latuffs tegning er fra 2009.

Et annet forslag til lærerne, var et rollespill basert på følgende beskrivelse:

«Du sympatiserer med den radikale gruppen Hamas. Du bor på Gaza og arbeider i Israel. Du blir sjokkert over at en palestinsk jente blir slaktet ned av israelske soldater i skolegården. Israel benekter at de har skutt, men FN-representanter i Gaza indikerer det motsatte.»

I forrige uke hevdet den belgiske avisen De Standaard en anklage mot israelske bosettere, at de «noen ganger forgifter palestinske brønner». Anklager om at jøder sprer gift er en gammel og symboltung konspirasjonsteori i antisemittismens historie.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise