IS truer Israel på hebraisk

– Det vil snart ikke være noen jøder i Israel, sier en talsmann for terrorgruppen Den islamske staten i en ny video. Han erklærer at IS vil utrydde “sykdommen” [jødene] fra hele verden.

Times of Israels skjermdump fra IS-videoen som lå på YouTube denne uken.

Den islamske staten har for første gang publisert en video på hebraisk. Videoen ble lagt ut på YouTube denne uken, men er lørdag fjernet av nettstedet ”som følge av brudd på YouTubes vilkår”. En maskert mann kledd i kamuflasjegrønt og bevæpnet med maskingevær leverer budskapet i videoen. Times of Israel skriver at mannen snakker så godt som flytende hebraisk, med et snev av fransk aksent. Avisen har oversatt og gjengitt budskapet i videoen.

– Dette er et budskap til alle jødene, som er muslimenes fiende nummer en, sier han i videoen.

– Den virkelige krigen har ikke begynt. Alt dere har erfart til nå, har vært barneleker, ingenting sammenlignet med det som snart skal skje med dere, ”inshallah” [Så sant Allah vil], fortsetter han.

– Vi lover dere at snart vil det ikke være noen jøder igjen i Jerusalem eller over hele Israel, og vi vil fortsette til vi har utslettet denne sykdommen fra verden, sier IS-terroristen.

– Se på hva som har skjedd med dere i noen få bilangrep og knivangrep fra våre brødre i Palestina. Dere fikk panikk og begynte å frykte hver eneste sjåfør som satte opp farten. Hva vil skje med dere når titusener kommer fra hele verden for å slakte dere? Grensene etter Sykes-Picot [en avtale mellom franskmenn og engelskmenn fra 1916 om oppdeling av det ottomanske riket] vil ikke beskytte dere. Slik som vi visket ut grensene mellom Syria og Irak, vil vi også gjøre det mellom Syria og Jordan og deretter mellom Syria og Palestina, erklærer han.

– Dette er ikke bare prat. Vi vil rykke fram mot dere fra alle kanter, fra nord og sør, fra Sinai og overalt. Vi ser deres forbrytelser hver dag, og vi vil gjøre opp regnskapet, sier han, før han trekker fram en kniv og avslutter med å sitere et vers fra koranen som lover muslimene seier.

Forrige artikkelFamilie på fem angrepet med brannbombe
Neste artikkelIsraelsk 19-åring alvorlig skadet i knivangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/