Seks israelske arabere tiltalt for å ville slutte seg til IS

Israelsk etterretning har arrestert og tiltalt seks israelske arabere som hadde tenkt seg til Syria for å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten.

De 7 IS-støttespillerne som er avslørt av Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
De 7 IS-støttespillerne som er avslørt av Shin Bet. (Foto: Shin Bet)

De seks kommer fra den arabiske byen Jaljulia i Sentral-Israel, ifølge Ha’aretz og Times of Israel.

Ifølge Shin Bet er de støttespillere av terrorgruppen Den islamske staten, og hadde tenkt seg til Syria for å bli med IS-styrkene i krigen der. Onsdag morgen ble det tatt ut tiltale mot dem. De er tiltalt for kontakt med fiendtlige agenter, planlegging av kriminelle handlinger, illegalt forsøk på å ta seg inn i en fiendtlig stat, og for å ha bistått en annen person i å ta seg illegalt inn i en fiendtlig stat.

Etterretningstjenesten påbegynte etterforskningen av saken for tre uker siden. Da tok den israelske araberen Nadal Saleh seg inn i Syria fra Israel med paraglider. To personer ble arrestert samme kveld, mistenkt for å ha hjulpet ham med reisen til Syria. De to er brødre. Den eldste av dem tilbrakte et halvt år i Syria i 2013, som kriger for IS. Han ble arrestert og dømt til fengselsstraff da han kom tilbake til Israel, men ble løslatt for omtrent ett år siden. Han skal ha planlagt å følge Saleh med paraglider over til Syria. Det skal også ha vært han som lærte opp Saleh i paragliding. Fire andre araberer fra Jaljulia gikk til religiøs undervisning hos ham, og fikk opplæring i IS’ overbevisninger og strategier. De fire skal også ha planlagt å slutte seg til IS, men de ville reise via Tyrkia.

”Det at noen vil reise til Syria og slutte seg til IS utgjør en betydelig fare for landets sikkerhet, og det legges ned en stor innsats for å forhindre at flere borgere skal kunne reise til Syria”, skriver Shin Bet i en pressemelding.

Forrige artikkelTo terrorangrep avverget det siste døgnet
Neste artikkelRakettangrep tirsdag kveld
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/