– Brorskapet har fått 4 av 10 stemmer

Det ser ut til å bli et brakvalg for den islamistiske bevegelsen Det muslimske brorskap i Egypt.
Stjålne stemmesedler
En tilhenger av Det muslimske brorskap holder fram stemmesedler han hevder ble fjernet fra en stemmestasjon av en valgobservatør fra et annet parti. Det ble gjort for å demonstrere hvor lett det var å manipulere valget. Foto: Evan Hill, Al-Jazeera English.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det muslimske brorskaps parti, Partiet for frihet og rettferdighet (FJP), kommer til å gjøre et brakvalg i Egypt, viser den innledende stemmeopptellingen. Mens prognosene før valget viste en oppslutning på 35 prosent, ligger brorskapet nå an til å få 40 prosent av stemmene.

Det vil imidlertid ta seks uker før stemmene er endelig talt opp, varsler Yedioth Aharonoth. I tillegg er systemet for å fastslå representasjonen i nasjonalforsamlingen svært komplisert og mange småpartier har sine navn representert på listen som domineres av FJP.

Valget vil foregå i tre ulike faser. Runden som nå er gjennomgått på mandag og tirsdag, er den første valgrunden. Av de totalt 498 setene som skal fylles, vil to-tredjedeler av dem stå på partilister. Den siste tredjedelen velges individuelt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise