– Brorskapet har fått 4 av 10 stemmer

Stjålne stemmesedler
En tilhenger av Det muslimske brorskap holder fram stemmesedler han hevder ble fjernet fra en stemmestasjon av en valgobservatør fra et annet parti. Det ble gjort for å demonstrere hvor lett det var å manipulere valget. Foto: Evan Hill, Al-Jazeera English.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det muslimske brorskaps parti, Partiet for frihet og rettferdighet (FJP), kommer til å gjøre et brakvalg i Egypt, viser den innledende stemmeopptellingen. Mens prognosene før valget viste en oppslutning på 35 prosent, ligger brorskapet nå an til å få 40 prosent av stemmene.

Det vil imidlertid ta seks uker før stemmene er endelig talt opp, varsler Yedioth Aharonoth. I tillegg er systemet for å fastslå representasjonen i nasjonalforsamlingen svært komplisert og mange småpartier har sine navn representert på listen som domineres av FJP.

Valget vil foregå i tre ulike faser. Runden som nå er gjennomgått på mandag og tirsdag, er den første valgrunden. Av de totalt 498 setene som skal fylles, vil to-tredjedeler av dem stå på partilister. Den siste tredjedelen velges individuelt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag