– Egypt og Saudi-Arabia vil få atombomben straks etter Iran

– Så snart Iran får atombombe, vil Egypt utvikle sin egen atombombe, og Saudi-Arabia vil kjøpe fra Pakistan, advarer Amos Gilad, direktør ved det israelske forsvarsdepartementet.

Raketter på utstilling under en militærutstilling i Karachi, Pakistan i 2008. (Foto: Wikimedia Commons)
Raketter på utstilling under en militærutstilling i Karachi, Pakistan i 2008. (Foto: Wikimedia Commons)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.
Amos Gilad.
Amos Gilad.

Gilad talte på en konferanse ved høyskolen IDC Herzliya tirsdag. Han gjorde det klart at arabiske stater ikke vil tolerere at perserne får atomvåpenteknologi.

– Så snart Iran får atombombe, vil Egypt utvikle sin egen atombombe, og Saudi-Arabia vil kjøpe fra Pakistan, sa Gilad.

– Iran forsøker å skaffe seg atomvåpen, og vil ikke gi opp sitt mål i samtale med stormaktene, la han til.

Den israelske forsvarstoppen, som fortsatt er generalmajor i reservestyrkene, kom også med gode nyheter i sitt foredrag. Han påpekte at Det muslimske brorskapets fall i Egypt har hindret at ringen av islamistiske krefter rundt Israel ble fullstendig sluttet.

– Egypterne har lykkes med å stenge “mellom 90 og 95 prosent av smuglertunnelene til Gaza, og kjemper en bestemt krig mot al-Qaida i Sinai, fortalte Gilad.

– I Tyrkia har [statsminister Recep Tayyip] Erdogan blitt betydelig svekket. (…) Stabiliteten til det hashemittiske kongedømmet i Jordan er også et positivt punkt, sa Gilad.

Fra Syria i nord ser ikke Gilad noen trussel. “Russerne, iranerne og Hizbollah lar Assad-regimet overleve med kunstig livshjelp. Det er ikke lenger noen syrisk stat, men det er et regime. Og det er et vanskelig humanitært problem. Jeg vil gjerne erklære Syria for død, men datoen for begravelsen er ennå ikke kjent,” sa han.

Gilad er direktør med ansvar for politikk og militære saker i Forsvarsdepartementet.

 

Forrige artikkelSperregrensen økt til 3,25 prosent
Neste artikkelVille drepe jøder med gasseksplosjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -