Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel-hat i Europa

- Mange pro-palestinske aktivister i Europa er mer anti-israelske enn til og med Hamas er, påpeker den arabiske journalisten Khaled Abu Toameh.
Bakgrunn I artikkelen Foretrekker Israel framfor Kairo, Gaza og Ramallah har vi gjengitt fritt noe av det den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh (bildet) sa i det britiske parlamentet i desember 2009. På grunn av den politiske situasjonen blant palestinerne, mener Toameh at mulighetene for fred er meget små i overskuelig framtid. Toameh sa også noe om Israel-hatet i Europa og på universitetene i USA. Vi skal gjengi fritt noe av det.

 

Når Toameh reiser i Europa og til universitetene i USA, opplever han at folk er mye mer anti-israelske enn til og med Hamas er. De kaller seg pro-palestinske, men Toameh får inntrykk av at de først og fremst er mot Israel. De holder «anti-apartheid-uker» og krever boikott av Israel.

Hvorfor arbeider de ikke heller for palestinerne? De kan komme og lære palestinske barn om demokrati og frihet. De kan si til Hamas at de må slutte med å bryte menneskerettighetene. De kan hjelpe palestinske kvinner. Det hjelper ingen å skjelle ut Israel. Det palestinske samfunnet trenger reformer og demokrati.

Toameh har også erfaring med vestlige journalister. I 1997 og 1998 forsøkte han å fortelle sine utenlandske kolleger om korrupsjonen i det palestinske styret og at Arafat stjal pengene deres. Svaret han fikk fra noen av kollegene var et spørsmål om han var ansatt av den jødiske lobbyen. Disse journalistene, noen av dem respekterte britiske og amerikanske journalister, nektet å tro det palestinerne selv fortalte om den økonomiske korrupsjonen. De ville ikke høre noe annet enn anti-Israel-historier.

Noen journalister sa at kanskje var historiene sanne. Men de kunne ikke rapportere dem, for da våget de ikke å reise tilbake til Vestbredden og Gaza. Toameh svarte at da hadde de ingenting i Midtøsten å gjøre. Men dette er dessverre hvordan det er.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart