Tyskland og Israel i kollisjon om Sikkerhetsråd-sete

Tyskland har bestemt seg for å søke om et sete i Sikkerhetsrådet fra og med 2019, på tross av at det svekker Israels sjanser til å bli medlem.
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Wikipedia)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel er ett av de få medlemslandene i FN som aldri har hatt et sete i sikkerhetsrådet, men allerede i 2005 begynte landet kampen for å ta over et av de roterende setene i toårsperioden 2019-2021. Sjansene er kanskje små, men ble ikke akkurat større etter at Tyskland bestemte seg for å også søke. Israel, Belgia og Tyskland kjemper nå om de to plassene til regiongruppen for “vest-europeiske land og andre” (WEOG).

Jerusalem skal være noe skuffet over tyskernes beslutning, avslører en regjeringskilde til Jerusalem Post. Selv om Tyskland har en stor forståelse for israelernes sikkerhetsbehov, så “er det ikke den samme oppmerksomheten og sensitiviteten rundt Israels kamp for internasjonal anerkjennelse”, forklarer kilden.

Fredag kommer Berlins utenriksminister Gudio Westerwelle til Israel. Regjeringen ønsker å ta opp dette temaet med ham under møtene han skal ha med Israels øverste politiske ledere.

Tyskland ønsker seg egentlig en fast plass i sikkerhetsrådet, og forsøker å komme inn i nye toårsperioder åtte år etter at de avsluttet sin forrige periode. Tyskland avsluttet siste periode i sikkerhetsrådet i 2011.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise