Hizbollah endelig på EUs terrorliste

Det har vært mange omveier på veien, men Hizbollah er nå offisielt oppført på EUs liste over terrorgrupper. Israels president Shimon Peres lovpriser beslutningen.
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mandag offentliggjorde EU at de har oppført Hizbollah på sin liste over terrororganisasjoner. En lang diplomatisk kamp for Israel har dermed blitt kronet med seier. Beslutningen ble tatt da unionens 28 utenriksministere møttes til sitt månedlige møte tidligere på dagen, rapporterer Times of Israel. Den shiamuslimske grupperingens involvering på regimets side i Syria, skal ha vært det som fikk pendelen til å svinge i Hizbollahs disfavør.

– Endelig, etter årevis med diskusjoner og utregninger, har de mislyktes med sitt forsøk på å hevde at de er et legitimt politisk parti [i Libanon], sa diplomatiminister Tzipi Livni i en pressemelding.

Israels president Shimon Peres sendte også et spesialbrev til EU, der han lovpriste unionens beslutning og takket på vegne av nasjonen.

– Dette er et nødvendig og klokt steg, som er ment å forhindre at terror fortsatt sprer seg også utenfor Midtøsten og skader hvert eneste hjørne på kloden, inkludert europisk jord. Dessverre så vi dette i fjor med det fryktelige angrepet i Burgas, Bulgaria, i tillegg til forsøk på å ramme europeiske sivile i store byer utover hele kontinentet, gjengir Jerusalem Post fra brevet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise