Russerne selger luftforsvar til Iran og bygger reaktor

Levering av Russlands forsvarsrakettsystem S-300 til Syria skal ha blitt utsatt på grunn av manglende betaling. Nå kan Moskva selge samme type raketter til Teheran i stedet.
Det mobile russiske luftforsvarssystemet S-300. (Illustrasjon: Дмитрий, flickr.com)
Det mobile russiske luftforsvarssystemet S-300 er nå på plass i Syria. (Illustrasjon: Дмитрий, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Ifølge en Kremlin-kilde skal salget av S-300 diskuteres i Teheran på fredag, når president Vladimir Putin kommer på statsbesøk. I tillegg planlegges det bygging av en ny russisk atomreaktor i nærheten av Bushehr-reaktoren i Iran, sier kilden til russiske Kommersant.

Som takk for hjelpen skal Iran angivelig droppe et søksmål av det russiske organet som overser våpensalg. De avviklet en kontrakt om salg av samme type rakettforsvarssystem i 2010, ifølge den russiske avisen, fordi Israel presset det fram. Salget skal være verdt rundt 4,5 milliarder kroner.

Aleksey Pushkov, leder av den russiske dumaens utenrikskomité, sa under et plenumsmøte onsdag at Russland må vurdere ytterligere våpensalg til Iran, dersom USA ender opp med å gå til aksjon mot Syria. Det rapporterer den engelskspråklige russiske fjernsynskanalen RT på sine nettsider.

Moskva har samtidig utsatt et salg av S-300 til Syria, også etter mye sterkt press fra Israel. Den offisielle begrunnelsen er at Syria ikke har betalt for seg.

Se video fra en prøveoppskytning av S-300:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4YGaq8QW0x4[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise