Sveriges utenriksminister skaper sjokkbølger i Israel

Etter terrorangrepene i Paris gikk Sveriges utenriksminister langt i å gi Israel medansvar for spredningen av radikal islamisme.
Sveriges utenriksminister Margot Wallström sjokkerte med uttalelelser på SVT2. (Foto: Skjermdump fra SVT2 / Facebook)

Det israelske utenriksdepartementet fordømmer uttalelser fra den svenske utenriksministeren Margot Wallström, ifølge Jerusalem Post.

Israelsk UD har mandag innkalt Sveriges ambassadør til Israel til hastemøte med departementets direktør Dore Gold. Reaksjonen kommer etter at Wallström trakk den israelsk-palestinske konflikten inn i en kommentar om radikalisering av muslimer i et intervju like etter Den islamske statens terrorangrep i Paris fredag 13. november.

 

Linker radikalisering til palestinerne

Etter angrepene i Paris fikk Wallström følgende spørsmål på den svenske tv-kanalen SVT2:

– Hvor urolig er du over radikaliseringen av unge mennesker i Sverige som strider for IS?

Wallström svarte:

– Det er klart at vi har grunn til å være urolige, ikke bare i Sverige, men rundt om i verden, fordi det er så mange som blir radikalisert. Her kommer man tilbake til situasjoner som den i Midtøsten, der ikke minst palestinerne ser at det finnes ingen framtid for oss. Vi må enten akseptere en desperat situasjon eller ty til vold.

Etter at uttalelsene ble omtalt sendte den svenske ambassaden i Israel ut et forsøk på oppklaring via Twitter: ”Utenriksministeren har ikke sagt at den israelsk-palestinske konflikten er forbundet med de tragiske hendelsene i Paris. Sverige fordømmer alle terrorhandlinger.”

 

– Skamløst, sjokkerende og fiendtlig

Israelsk UD er ikke beroliget av Twitter-meldingen. De mener det var nettopp en slik forbindelse Wallström antydet i uttalelsen sin.

”De som engasjerer seg i håpløse forsøk på å forbinde terrorangrepene av islamistiske ekstremister med vanskelighetene mellom israelere og palestinere bedrar både seg selv, folkeopinionen i landet sitt og det internasjonale samfunnet”, skriver israelsk UD i en pressemelding, der de omtaler den svenske ministerens uttalelser som ”skamløse”, ”sjokkerende” og ”direkte fiendtlige”.

”Den svenske ministeren er systematisk forutinntatt og ensidig mot Israel”, skriver departementet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise