Sveriges utenriksminister skaper sjokkbølger i Israel

Etter terrorangrepene i Paris gikk Sveriges utenriksminister langt i å gi Israel medansvar for spredningen av radikal islamisme.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström sjokkerte med uttalelelser på SVT2. (Foto: Skjermdump fra SVT2 / Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske utenriksdepartementet fordømmer uttalelser fra den svenske utenriksministeren Margot Wallström, ifølge Jerusalem Post.

Israelsk UD har mandag innkalt Sveriges ambassadør til Israel til hastemøte med departementets direktør Dore Gold. Reaksjonen kommer etter at Wallström trakk den israelsk-palestinske konflikten inn i en kommentar om radikalisering av muslimer i et intervju like etter Den islamske statens terrorangrep i Paris fredag 13. november.

 

Linker radikalisering til palestinerne

Etter angrepene i Paris fikk Wallström følgende spørsmål på den svenske tv-kanalen SVT2:

– Hvor urolig er du over radikaliseringen av unge mennesker i Sverige som strider for IS?

Wallström svarte:

– Det er klart at vi har grunn til å være urolige, ikke bare i Sverige, men rundt om i verden, fordi det er så mange som blir radikalisert. Her kommer man tilbake til situasjoner som den i Midtøsten, der ikke minst palestinerne ser at det finnes ingen framtid for oss. Vi må enten akseptere en desperat situasjon eller ty til vold.

Etter at uttalelsene ble omtalt sendte den svenske ambassaden i Israel ut et forsøk på oppklaring via Twitter: ”Utenriksministeren har ikke sagt at den israelsk-palestinske konflikten er forbundet med de tragiske hendelsene i Paris. Sverige fordømmer alle terrorhandlinger.”

 

– Skamløst, sjokkerende og fiendtlig

Israelsk UD er ikke beroliget av Twitter-meldingen. De mener det var nettopp en slik forbindelse Wallström antydet i uttalelsen sin.

”De som engasjerer seg i håpløse forsøk på å forbinde terrorangrepene av islamistiske ekstremister med vanskelighetene mellom israelere og palestinere bedrar både seg selv, folkeopinionen i landet sitt og det internasjonale samfunnet”, skriver israelsk UD i en pressemelding, der de omtaler den svenske ministerens uttalelser som ”skamløse”, ”sjokkerende” og ”direkte fiendtlige”.

”Den svenske ministeren er systematisk forutinntatt og ensidig mot Israel”, skriver departementet.

Forrige artikkelTerroristen bak fredagens dobbeltdrap er tatt
Neste artikkelGrandes grandiose idé
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/