Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sveriges utenriksminister skaper sjokkbølger i Israel

Sveriges utenriksminister Margot Wallström sjokkerte med uttalelelser på SVT2. (Foto: Skjermdump fra SVT2 / Facebook)
Etter terrorangrepene i Paris gikk Sveriges utenriksminister langt i å gi Israel medansvar for spredningen av radikal islamisme.

Det israelske utenriksdepartementet fordømmer uttalelser fra den svenske utenriksministeren Margot Wallström, ifølge Jerusalem Post.

Israelsk UD har mandag innkalt Sveriges ambassadør til Israel til hastemøte med departementets direktør Dore Gold. Reaksjonen kommer etter at Wallström trakk den israelsk-palestinske konflikten inn i en kommentar om radikalisering av muslimer i et intervju like etter Den islamske statens terrorangrep i Paris fredag 13. november.

 

Linker radikalisering til palestinerne

Etter angrepene i Paris fikk Wallström følgende spørsmål på den svenske tv-kanalen SVT2:

– Hvor urolig er du over radikaliseringen av unge mennesker i Sverige som strider for IS?

Wallström svarte:

– Det er klart at vi har grunn til å være urolige, ikke bare i Sverige, men rundt om i verden, fordi det er så mange som blir radikalisert. Her kommer man tilbake til situasjoner som den i Midtøsten, der ikke minst palestinerne ser at det finnes ingen framtid for oss. Vi må enten akseptere en desperat situasjon eller ty til vold.

Etter at uttalelsene ble omtalt sendte den svenske ambassaden i Israel ut et forsøk på oppklaring via Twitter: ”Utenriksministeren har ikke sagt at den israelsk-palestinske konflikten er forbundet med de tragiske hendelsene i Paris. Sverige fordømmer alle terrorhandlinger.”

 

– Skamløst, sjokkerende og fiendtlig

Israelsk UD er ikke beroliget av Twitter-meldingen. De mener det var nettopp en slik forbindelse Wallström antydet i uttalelsen sin.

”De som engasjerer seg i håpløse forsøk på å forbinde terrorangrepene av islamistiske ekstremister med vanskelighetene mellom israelere og palestinere bedrar både seg selv, folkeopinionen i landet sitt og det internasjonale samfunnet”, skriver israelsk UD i en pressemelding, der de omtaler den svenske ministerens uttalelser som ”skamløse”, ”sjokkerende” og ”direkte fiendtlige”.

”Den svenske ministeren er systematisk forutinntatt og ensidig mot Israel”, skriver departementet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart