– De nye antisemittene slutter opp om BDS

- BDS-kampanjen er en kriminalitet verre enn apartheid, sier Storbritannias justisminister Michael Gove.
Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)
Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

28. mars talte Storbritannias justisminister Michael Gove i New York. Han påpekte at antisemittisme på ny er på frammarsj i Europa.

– Antisemittisme har endret seg. Nå finner det sitt uttrykk i opposisjon til det jødiske folks kollektive identitet og eksistensen til staten Israel. Over hele verden samler de nye antisemittene seg bak BDS-kampanjen. De som kjemper for BDS har den frekkhet å sammenligne Israel med apartheid i Sør-Afrika. Selv om Israel er et land som gir alle sine innbyggere – samme hvilken bakgrunn og etnisitet – en stemme og påvirkningskraft, et land med arabiske politikere i Knesset og en arabisk jurist i høyesterett, sa Gove.

– Men verre enn det, fortsatte han, verre enn å sverte Israel, gjør BDS-kampanjen, ved å oppfordre til boikott av varer produsert av jøder, ved å oppfordre til å utestenge den jødiske staten, ved å avvise jødisk handel og jødisk akademia, seg skyldig i en verre forbrytelse enn apartheid. De henter fram igjen mot jøder som kollektiv fordommer som skulle forsvunnet fra jorden for generasjoner siden, sa Gove.

Et land hvor antisemittisme er på frammarsj, er et land som beveger seg inn i mørke, sa justisministeren.

Tirsdag 31. mai samlet Israels FNs ambassadør Danny Danon mer enn to tusen studenter, pro-Israel aktivister, diplomater og jødiske ledere til en stor anti-BDS konferanse i FN-bygget.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise