– Vi vil aldri gi opp drømmen om fred

Benjamin Netanyahu møtte Storbritannias statsminister Theresa May for første gang.

Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag for første gang den britiske statsministeren Theresa May. Før selve møtet ble de to statslederne fotografert inne i statsministerboligen i Downing Street i London.

Mens fotografene knipset, pratet Netanyahu til May om at Iran ønsker å utrydde Israel. Han vil ha strengere sanksjoner mot den islamske republikken, og mener de har som mål å underlegge seg hele Midtøsten. Den israelske statsministeren sa også at “selv om det er store utfordringer, vil Israel aldri gi opp drømmen om fred med palestinerne”, ifølge den israelske avisen The Times of Israel.

May på sin side uttrykte landets støtte til tostatsløsningen. Den britiske statsministeren, som overtok posisjonen etter at David Cameron trakk seg som følge av Brexit, har ført en mer Israel-vennlig linje enn mange andre europeiske toppolitikere. Blant annet nektet landet å delta på den såkalte fredskonferansen i Paris, og de hindret også EUs utenriksråd i å adoptere innholdet fra konferansen.

Før Netanyahu satt kursen mot Europa, uttalte han at formålet med turen var å begrense faren som Iran utgjør for den frie verden, i tillegg til å knytte sterkere bånd med Storbritannia. Mens Netanyahu er i London, vil han også møte den britiske utenriksministeren Boris Johnson. Etter planen drar han hjem mandag kveld.

May tok imot Netanyahu i statsministerboligen. (Foto: Benjamin Netanyahu møtte Theresa May for første gang mandag. (Foto: Kobi Gideon)
May tok imot Netanyahu i statsministerboligen i Downing Street. (Foto: Kobi Gideon)
Forrige artikkelHege Storhaug i MIFF Asker: Jødenes framtidige situasjon i Europa og Midtøsten
Neste artikkelSend din oppmuntring for å knekke boikottforslaget i Bodø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.