Ansatt ved FN-skole suspendert etter å ha blitt valgt inn i Hamas-ledelsen

Bare dager tidligere hadde UNRWA avvist at en av deres ansatte var med i terrorgruppen.

Hamas, som styrer på Gaza-stripen, er ikke radikale nok i salafistenes øyne. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mange palestinere mener væpnet kamp er det mest effektive middelet for å få sin egen stat. (Illustrasjonsfoto: IDF)

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten, UNRWA, besluttet søndag å suspendere en av sine ansatte ved en skole i Gaza, etter at det ble avdekket at han var en aktiv i den politiske ledelsen i terrororganisasjonen Hamas. UNRWA gir palestinske flyktninger helsetjenester og skoletjenester.

Allerede fredag avslørte israelske Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center at den tidligere FN-ansatte var et nyvalgt medlem av Hamas´ politiske fløy. UNRWA avviste først anklagene, men etter at israelske myndigheter søndag tok kontakt, valgte FN å suspendere den ansatte fra stillingen.

– Før vi hørte fra israelske myndigheter, og i lys av vår egen og uavhengige granskning, satt vi med nok informasjon fra en rekke kilder til at vi valgte å suspendere Suhail al-Hindi fram til etterforskningen er ferdig, sier Chris Gunness, en talsmann for UNRWA, til nyhetsbyrået AFP, ifølge nyhetsformidleren Arutz Sheva.

Al-Hindi har vært leder av fagforeningen til UNRWA-ansatte i Gaza siden 2012, i tillegg til å være rektor ved en barneskole. Det er tidligere avdekket hvordan ansatte ved UNRWA-skolene forgifter palestinske barn med jødehat og hyllest av terror. Det er også avdekket at det har blitt lagret våpen og raketter på FN-skolene.

Forrige artikkelIndia kjøper nytt luftvernsystem fra Israel for over 21 milliarder kroner
Neste artikkelRapport: Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler inn i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.