Ansatt ved FN-skole suspendert etter å ha blitt valgt inn i Hamas-ledelsen

Bare dager tidligere hadde UNRWA avvist at en av deres ansatte var med i terrorgruppen.

Hamas, som styrer på Gaza-stripen, er ikke radikale nok i salafistenes øyne. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mange palestinere mener væpnet kamp er det mest effektive middelet for å få sin egen stat. (Illustrasjonsfoto: IDF)

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten, UNRWA, besluttet søndag å suspendere en av sine ansatte ved en skole i Gaza, etter at det ble avdekket at han var en aktiv i den politiske ledelsen i terrororganisasjonen Hamas. UNRWA gir palestinske flyktninger helsetjenester og skoletjenester.

Allerede fredag avslørte israelske Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center at den tidligere FN-ansatte var et nyvalgt medlem av Hamas´ politiske fløy. UNRWA avviste først anklagene, men etter at israelske myndigheter søndag tok kontakt, valgte FN å suspendere den ansatte fra stillingen.

– Før vi hørte fra israelske myndigheter, og i lys av vår egen og uavhengige granskning, satt vi med nok informasjon fra en rekke kilder til at vi valgte å suspendere Suhail al-Hindi fram til etterforskningen er ferdig, sier Chris Gunness, en talsmann for UNRWA, til nyhetsbyrået AFP, ifølge nyhetsformidleren Arutz Sheva.

Al-Hindi har vært leder av fagforeningen til UNRWA-ansatte i Gaza siden 2012, i tillegg til å være rektor ved en barneskole. Det er tidligere avdekket hvordan ansatte ved UNRWA-skolene forgifter palestinske barn med jødehat og hyllest av terror. Det er også avdekket at det har blitt lagret våpen og raketter på FN-skolene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise