Ingen plass på kartet for Israel når Fatah markerer 48-årsdag

Den offisielle logoen som skal brukes når Fatah feirer 48 år inneholder et kart hvor Israel er borte og er tildekket av mønsteret i et palestina-skjerf. Du kan også se en rifle og en nøkkel - det siste et tegn på flyktningenes rett til å vende tilbake.
Logoen for Fatahs 48-årsfeiring, med forklaringer lagt til av MIFF. (Via: PMW)
Logoen for Fatahs 48-årsfeiring, med forklaringer lagt til av MIFF. (Via: PMW)

10. desember ble logoen trykket i den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida. Palestinian Media Watch (PMW) har gjengitt den på sin nettside.

Logoen inneholder en rekke budskap. De arabiske slagordene betyr «Staten og seieren». Duen som bryter kjettingen symboliserer løslatelse av alle palestinske fanger, forklarer PMW. Klippedomen signaliserer palestinernes muslimske identitet og deres krav på Jerusalem.

Fatah har også inkludert et kart i sin logo, et kart hvor hele det tidligere britiske mandatområdet er tildekket av mønsteret i en palestinsk keffiyeh (palestina-skjerf). Kartet symboliserer Fatahs ønske om å se Israel forsvinne.

To symboler som er lagt inn i den arabiske teksten, nøkkel og rifle, forsterker denne tolkningen. Her er det bilde av en rifle og en nøkkel. Palestinerne bruker nøkkelen som et symbol på krav om å flytte millioner av palestinere inn i staten Israel, noe som vil gjøre slutt på den eneste jødiske staten i verden.

 

Relatert video

Abbas Zaki, medlem av Fatahs sentralstyre, lovpriser Hamas på Wattan TV 21. november. «De ga oss stor tilfredsstillelse,» sier han, etter at Hamas hadde angrepet Israel med over tusen raketter og granater i løpet av en drøy uke.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bsDMSkJaPEI[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise