Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah promoterer martyrdød i ny musikkvideo

I en ny musikkvideo promoterer Fatah selvmordsbombing for Al-Aqsa-moskeen. (Foto: Skjermdump YouTube)
I en ny musikkvideo promoterer Fatah selvmordsbombing for Al-Aqsa-moskeen. (Foto: Skjermdump YouTube)
"Vi har tegnet en ekteskapskontrakt med et blodig slør," erklærer Fatah i en ny musikkvideo.

I en ny musikkvideo, som allerede er vist to ganger på den Fatah-drevne TV-stasjonen Awdah, vises bilder av selvmordsbombere mens lyrikken promoterer martyrdøden for Al-Aqsa-moskeen. Det skriver Palestinian Media Watch, som følger med og oversetter materiale fra palestinske medier.

Musikkvideoen starter med et opptak av Yasser Arafat som sier «Israelerne ønsker meg fanget, bortvist eller død – men jeg sier til dem: Jeg vil bli en martyr, martyr, martyr.» Videre fortsetter sangen med at «Al-Aqsa kaller» og at «for den sak er livet ubetydelig, selv om det er verdifullt. Gud, gi oss martyrdøden. Vi ber deg.»

Teksten blir ikke noe triveligere lenger ut i sangen. «En million brudgommer og bruder er med på feiringen. De har skrevet sin ekteskapskontrakt i et blodig slør,» synger sangeren, mens det vises bilder av selvmordsbomberen Wafa Idris. Hun var den første kvinnelige palestinske selvmordsbomberen, og drepte én person og såret over hundre i et selvmordsangrep i Jerusalem.

En martyr er ifølge Koranen garantert en plass i Paradis. Der blir han møtt av 72 brunøyde jomfruer. Det er grunnen til at det synges om ekteskap. En martyrs begravelse blir sett på som et bryllup. Palestinske myndigheter belønner også familien til dem som dør som martyrer.

Ifølge Palestinan Media Watch ble videoer med samme budskap sendt på palestinsk TV under den andre intifadaen. I en musikkvideo som ble sendt på TV i denne perioden, ble palestinske menn oppfordret til å søke martyrdøden i konfrontasjon med Israel. I videoen ble en skuespiller fremstilt som en martyr møtt av vakre jomfruer i Paradis.

Se musikkvideoen her:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart