Flyktninger får ikke statsborgerskap

Etterkommere av palestinske flyktninger, til og med dem som bor på Vestbredden, kommer til å bli nektet statsborgerskap i en palestinsk stat, sier PLO-ambassadør.

Daily Star er ei engelskspråklig avis som blir utgitt i Libanons hovedstad Beirut. 15. september 2011 brakte nettutgaven av avisen et intervju med den palestinske ambassadøren til Libanon, altså president Abbas’ offisielle representant.

Ambassadøren, Abdullah Abdullah, sier blant annet at de palestinske flyktningene ikke vil bli statsborgere i den palestinske staten. Det gjelder også de palestinerne som bor på Vestbredden [og har bodd der siden 1948].

Den palestinske staten skal ikke ha noen innvirkning på at disse flyktningenes til slutt skal vende tilbake [til Israel], sier ambassadøren.

«Når vi har en stat som er godtatt som medlem av FN, er ikke det slutten på konflikten. Dette er ingen løsning på konflikten. Det er bare en ny ramme som vil forandre spillets regler.»

Så langt hva ambassadøren sier. Det er helt åpenbart, av dette og mange andre tegn, at det palestinske styret ikke ønsker noen ekte fred. Målet er å få vekk Israel som en stat med jødisk flertall og som en nødhavn for alle jøder. En av de viktigste metodene skal være at de palestinske flyktningene fra 1948, og deres 4-7 millioner etterkommere, skal «vende tilbake» til Israel og skape arabisk flertall der i løpet av noen år. Når Israel ikke går med på dette, er det dessverre all grunn til å tro at palestinerne vil gjenoppta terroren i form av selvmordsbombere, raketter m. m.

Og så skal verden nekte Israel å gjøre det som er nødvendig for å stanse terroren. I praksis har Norge og andre anti-israelske land nektet Israel å forsvare seg. Det vil si å gjøre noe som virkelig stanser terroren.
Dette med «rett til å vende tilbake»er ett av de spørsmålene Israel mener må ha fått en forhandllingsløsning før den palestinske staten kan bli opprettet. Hvis slike spørsmål ikke er løst, vil konfliktnivået etter all sannsynlighet øke sterkt dersom en palestinsk stat blir opprettet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise