Egypt jobber med våpenhvileavtale

To terrorister ble drept på Gaza-stripen mandag morgen, etter at elleve raketter rammet Sør-Israel. Jerusalem ber FNs sikkerhetsråd fordømme rakettangrepene.

Dagliglivet skal ha stanset fullstendig opp i den israelske byen Ashdod denne helgen. Bildet er fra et rakettangrep mot Sderot. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Dagliglivet skal ha stanset fullstendig opp i den israelske byen Ashdod denne helgen. Bildet er fra et rakettangrep mot Sderot. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)

Minst 150 raketter er avfyrt mot Sør-Israel siden fredag. I 24 luftaksjoner har de israelske forsvarsstyrkene drept 18 terrorister på Gaza-stripen. Livene til én million israelere er påvirket av rakettangrepene.

På tross av at nye 11 raketter ble avfyrt mandag morgen, skal både Israel og Hamas være mest interessert i å unngå en krig i stor skala, skriver Times of Israel. Egypt holder på å mekle fram en våpenhvile mellom partene, noe også Hamas-politiker Ismail Haniyeh har bekreftet. Sistnevnte har forsøkt å få flere arabiske land til å være aktive i prosessen, uten å ha fått noen respons.

 

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Islamsk Jihad vil ikke ha våpenhvile
Terrorgruppen Islamsk Jihad sier de vil nekte å respektere noen form for våpenhvile. I en pressemelding sier organisasjonen at de har planer om å ramme Israel over et større tidsrom og at det derfor ikke er tid til noen våpenhvile. Talsmann Zihad Nahale hevder de har tilstrekkelig med våpen til å kunne ta opp kampen med Israel og IDF over en lengre periode, og at de vil fortsette “uavhengig av kostnadene”. Han hinter også mot at en eskalering av konfliktnivået kan være på vei.

IDFs militære talsmann Yoav Mordechai sier Israel vil stanse sine luftoperasjoner på Gaza-stripen, dersom rakettangrepene mot Israel stanser. Han la til at staten også i framtiden vil forbeholde seg retten til å gjennomføre preventive angrep, for å forhindre palestinsk terror under planlegging å bli satt i live.

 

Vil få med seg Sikkerhetsrådet
Søndag besøkte Israels statsminister Benjamin Netanyahu utsatte områder i Sør-Israel. Hans budskap til Israels fiender var klart:

– Vi har en klar politikk om at vi vil ramme alle dem som planlegger å angripe oss, som forbereder seg på å angripe oss og som faktisk angriper oss, sa Netanyahu

Regjeringen i Jerusalem ønsker nå å få FNs Sikkerhetsråd til å fordømme rakettangrepene mot Sør-Israel. Israels viseambassadør til FN, Haim Waxman har skrevet brev til det internasjonale organets generalsekretær Ban Ki-moon og oppfordret verdenssamfunnet til å stanse angrepene.

– Over de siste to dagene har over 150 raketter blitt avfyrt og mer enn én million israelere har levd under en konstant trussel, står det i brevet.

 

Iran fordømmer “zionistregimet”
Irans utenriksdepartement fordømmer de israelske aksjonene og kaller dem “krigsforbrytelser”, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Iran fordømmer på det sterkeste zionistregimets brutale lovbrudd mot en uskyldig og forsvarsløs palestinsk befolkning på Gaza. De siste stadige angrepene og invasjonene […] blir fordømt som krigsforbrytelser og er inhumane, hevder departementet.

Forrige artikkelIron Dome har bevist sin nytte, blir lovet mer midler
Neste artikkelTøffe tider for bedrifter i Sør-Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -