Kristne på Gaza: – Vi blir tvangskonvertert

Den ortodokse kirken på Gaza-stripen hevder deres medlemmer blir kidnappet av islamister og tvangskonvertert.

Kirke på Gaza-stripen (Illustrasjon: flickr.com)
Kirke på Gaza-stripen (Illustrasjon: flickr.com)

En ung mann, sammen med en mor og hennes tre barn, skal ha blitt kidnappet av en gruppe islamister. Grupperingen disse skal tilhøre ønsker Den ortodokse kirke ikke å gå ut med.

– Den farlige islamistbevegelsen forsøker å overbevise kristne menn og kvinner om å konvertere til islam, de ødelegger kristne familier og den kristne tilstedeværelsen på Gaza, hevder kirken i en pressemelding.

Mannen som har blitt kidnappet skal først ha blitt satt under hardt press for å tvinge ham til å konvertere, blant annet ved at han ble nektet å treffe sin familie. Etter at hans foreldre leverte inn en klage til politiet skjedde det også lite, etter at politiledelsen fant ut at en av personene bak det hele var medlem av Hamas.

Søndag samlet det kristne samfunnet på Gaza-stripen seg i demonstrasjon mot de stadig tøffere kårene de lever under i området. De ropte slagord som “I ånd og blod, vi ofrer oss for deg, Jesus!” Også i Betlehem på Vestbredden ble det avholdt støttedemonstrasjoner for sine trossøsken som lever under Hamas-styret.

– Hvem blir den neste?
Ayman Batniji, som er talsmann for terrorgruppens politistyrker på Gaza-stripen, hevder Den ortodokse kirken framstiller saken helt feil. Ifølge Batniji hadde allerede mannen konvertert til islam, da han besøkte sin familie. På grunn av oppstyret som fant sted da han avslørte sin “omvendelse”, ble politiet angivelig tvunget til å bryte inn. Videre hevder talsmannen at mannen ikke er kidnappet, men at han gjemmes på et hemmelig sted for å beskytte ham mot sin egen kristne familie.

På få år har antallet kristne på Gaza krympet fra 3.500 til 1.500, noe som den kidnappedes mor mener er en god illustrasjon på hvordan situasjonen er i området.

– Dersom dette fortsetter vil det ikke være flere kristne igjen på Gaza-stripen. I dag er det ham (hennes sønn), men hvem er neste mann ut? undrer hun.

Forrige artikkel– Iran har 15.000 soldater i Syria
Neste artikkelKadima trakk seg fra regjeringen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no