Sjøblokaden av Gaza beskytter israelske og palestinske liv

Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel. Å heve den lovlige sjøblokaden av Gaza vil sette både israelske og palestinske liv i fare.
"Blokaden av Gaza er en krigshandling," skriver Palestinakomiteen i Drammens Tidende 2. november 2012. Tvert imot! Sjøblokaden beskytter palestinske og israelske liv, svarer MIFF.
  • Fredag 2. november trykket Drammens Tidende leserinnlegget fra den lokale Palestinakomiteen som er gjengitt i toppen. MIFF har sendt følgende replikk til avisen.

 

I 2007 tok Hamas kontroll på Gaza-stripen i et blodig kupp. Konflikten med Fatah kostet hundrevis av palestinere livet.

Helt i slutten av 2008 gikk israelske forsvarsstyrker til aksjon på Gaza-stripen for å stanse Hamas-regimets stadige granat- og rakettangrep mot sivile israelske mål. Like etter at Gaza-krigen var ferdig ga statslederne i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Tsjekkia en klar støtte til Israels ønske om å hindre ny opprustning av Hamas. Det viktigste tiltaket er en effektiv sjøblokade av Gaza-stripen, for å hindre store våpenleveranser fra land som Iran og Syria.

Palestinakomiteen i Drammen og omegn mener «blokaden av Gaza er en krigshandling» (DT, 2. november). Det er snarere tvert imot! Sjøblokaden av Gaza er et av de viktigste hinder for en ny krig, og gir derfor beskyttelse både til sivile palestinere og sivile israelere.

På land finnes det ikke noen blokade av Gaza. Det strømmer inn med varer gjennom israelske grensestasjoner, og vare- og personflyten mot grensen til Egypt er stor både over og under bakken. Til og med Hamas-leder Ismail Haniyeh har erklært en «seier over blokaden». Norske aktivister for palestinerne bør oppdatere sin retorikk.

Palestinakomiteen er opprørt over at den humanitære lasten på Estelle ble stanset i Middelhavet. De glemmer å nevne at lasten ble tatt til land i Israel, og overført til bruk på Gaza-stripen bare to dager senere. Den totale lasten på Gaza-skipet utgjorde mindre enn én prosent av de daglige leveransene som går gjennom israelske grensestasjoner. Det var som å spytte i havet, den humanitære effekten var lik null.

Estelle-skipet handlet om å skape en provokasjon for å sverte Israel, og å bane vei for ukontrollert tilgang til Gaza-stripen sjøveien. Det vil bryte med ønsket til europeiske statsledere og det vil sette både palestinske og israelske liv i fare. Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise