Israel satte flere av de mest truende rakettbatteriene ut av spill

Like etter luftangrepet mot Ahmed Jabari rammet israelske luftstyrker onsdag ettermiddag over 20 underjordiske avfyringsramper for langtrekkende raketter som truet Tel Aviv. I løpet av kvelden er Israel angrepet med over 80 raketter.

God etterretning har gjort at Israel har kunnet sette en stor del av den mest truende rakett-kapasiteten til terrororganisasjonene på Gaza-stripen ut av spill onsdag ettermiddag.
God etterretning har gjort at Israel har kunnet sette en stor del av den mest truende rakett-kapasiteten til terrororganisasjonene på Gaza-stripen ut av spill onsdag ettermiddag.

Israelske luftstyrker rammet underjordiske avfyringsanlegg for raketter av den iransk-produserte typen Fajr 5 og andre raketter med rekkevidde til å true Tel Aviv, melder Jerusalem Post. IDF mener de dermed har klart å fjerne størstedelen av Gaza-terroristenes kapasitet til å avfyre langtrekkende raketter.

IDF gjennomførte en lignende operasjon mot batterier og lagersteder for langtrekkende raketter den første natten av Den andre Libanon-krigen i juli 2006.

Palestinske kilder sier seks innbyggere på Gaza-stripen ble drept i den første bølgen av angrep etter luftangrepet mot Jabari.

I løpet av kvelden er Israel blitt angrepet med over 80 raketter fra Gaza-stripen, melder Jerusalem Post rundt midnatt.  Det er rapportert om eksplosjoner så langt borte som i Dimona-området, 75 kilometer fra Gaza-stripen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset omkring 25 av rakettene.

Israel har fortsatt sine luftoperasjoner og satt infanteristyrker i nærområdet til Gaza i beredskap.

I frykt for rakettangrep holder skoler og universiteter i Sør-Israel stengt torsdag.

 

 

Forrige artikkelHamas øverstkommanderende Ahmed Jabari drept i luftangrep
Neste artikkelRegjeringen får full støtte fra opposisjonen for tiltak mot trusselen fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.