Første luftaksjon med større sivile tap

Under et israelsk luftangrep søndag, rettet mot en sentral aktør i rakettkrigen Hamas fører mot Israel, ble minst elleve sivile palestinere drept.

Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.

Målet for luftangrepet var tilsynelatende Mohammed Yassin Dalu, eller terrorgruppens leder for rakettavdelingen, Yahia Rabia. Signalene fra IDFs informasjonsavdeling spriket i begge retninger søndag kveld. Førstnevnte ble drept under aksjonen, men tilstanden til Rabia – og om han i det hele tatt var i huset på dette tidspunktet – er uvisst.

 

Hamas lover hevn
Ifølge Yedioth Aharonoth er det to ting som kan forklare hva som har hendt i denne saken. Enten har hæren bombet gal bygning, eller Hamas har ikke gått ut med all informasjon om hvem som bodde der.

IDF varslet at de kommer til å etterforsøke saken for å finne ut hva som har gått galt. På hjemmesiden skriver Hamas at de vil hevne “massakren” på Dalo-familien, som bodde i bygningen.

Før søndagens uhell var 66 palestinere drept totalt, under de fem dagene med over 1.000 israelske luftaksjoner på Gaza-stripen. 19 av disse var sivile.

– For å unngå å skade sivile har vi distribuert 200.000 flygeblad som ber innbyggerne på Gaza-stripen om å holde seg borte fra Hamas-soldater. Vi har gjennomført 40.000 automatiske telefonoppkall og sendt 12.000 tekstmeldinger til mobiler, opplyste Israels visestatsminister Moshe Ya’alon mandag.

 

Hevder Ben Gurion er stengt
I mens er Hamas’ propagadakrig, om hva de har oppnådd gjennom den siste konfliktopptrappingen med Israel, i full gang.

Palestinian Media Watch rapporterer at terrorgruppens fjernsynskanal, Al-Aqsa TV, hevdet Hamas hadde greid å stenge Israels hovedflyplass Ben Gurion. Fly som nå reiser til og fra Israel, skal angivelig bli omdirigert til “et hemmelig sted”. Hamas har også hevdet å ha skutt ned et israelsk F15-jagerfly, uten at det er noe i andre medier som bekrefter dette.

 

 

Forrige artikkelHva NRK og NTB aldri har fortalt deg om den forrige Gaza-krigen
Neste artikkelOlmert er uønsket av velgerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no