– Mashaal går av innen en måned

Senere denne uken skal Khaled Mashaal for første gang besøke Gaza-stripen, i anledning den islamistiske bevegelsens 25-årsjubileum. Det kan bli hans siste offisielle oppgave som Hamas-leder.

Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mashaal hadde sitt hovedkontor i Damaskus fram til borgerkrigen i Syria brøt ut. På grunn av spenning i forholdet til Bashar Assad-regimet flyttet Hamas-ledelsen til Qatar.

Siden 1996 har Mashaal fungert som øverste leder i Hamas. Ifølge Times of Israel har Det muslimske brorskap i Egypt forsøkt å presse ham til å ta nok en periode som  leder, men uten at de har lyktes. Hans erstatter vil i følge Hamas-talsmann Salah Bardaweel bli valgt før måneden er omme.

På tross av at Khaled Mashaal trer av, vil han være “forberedt på å ta en hvilken som helst posisjon som et nytt lederskap måtte kreve av ham”, hevder Bardaweel. En av favorittene til å overta posisjonen han etterlater seg, er hans høyre hånd på Gaza-stripen, Moussa Abu Marzouq.

Forrige artikkelPalestina-vedtakets juridiske implikasjoner
Neste artikkel– Velkommen til hurtigpartienes tidsalder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no