Hamas gir paramilitær trening som valgfag i skolen

Et nytt “militært treningsprogram” på videregående skoler på Gaza-stripen har nettopp blitt fullført av 3.000 palestinske tenåringer.

Skjermdump fra Times of Israel 25. januar 2013.
Skjermdump fra Times of Israel 25. januar 2013.
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Målet med programmet er å forme en ny generasjon palestinske ledere i kampen mot Israel, skriver nyhetsbyrået AP i Times of Israel.

– Vi lærer bort til ungdommen å ære flagget og nasjonalsangen, å styrke sin tilhørighet til hjemlandet og Jerusalem, til motstandsånden og prinsippene om standhaftighet. Vi forbereder dem også i forhold til sin tro og fysiske tilstand, så de kan tjenestegjøre som motstandskjempere i framtiden dersom de ønsker det, sier lærer Abu Hozifa.

Det militære programmet er et valgfag på alle videregående skoler på Gaza-stripen. 3.600 skal ha deltatt på første undervisningstime. De yngste studentene trener med trerifler, mens de eldste studentene lærer å håndtere lettere våpen. Hver elevs framgang kartlegges av en sikkerhetsoffiser, som har det øverste ansvaret for treningen.

– Min offiser lærte meg verdien av mot, offer og kjærlighet til den hellige krig (jihad), samt noen kamptaktikker. Jeg føler jeg frigjør min energi på en god måte. Jeg kan gjøre i det virkelig liv, det jeg gjør på PC-spillene, sier 15 år gamle Radwan Wasfi.

Torsdag ble det første kullet som har fullført programmet markert ved en seremoni på en lokal fotballstadion, hvor de stod oppstilt med trerifler på gressmatten som en liten hær. Hamas’ statsminister Ismail Haniyeh var tilstede.

– Dette er generasjonen som vil bringe seier til sitt folk og frigjøre landet, sa han.

Forrige artikkelKerry advarer palestinerne mot ensidige tiltak
Neste artikkelDMT anmelder jødehets på nettsted om Osloøyene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -