Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Fred vil bli besvart med fred

Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek. (Foto: Conrad Myrland / MIFF)
Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek. (Foto: Conrad Myrland / MIFF)
- Ingenting av det som skjer i Gaza hadde behøvd å skje, sier Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek. Tirsdag ettermiddag innkalles 40.000 reservesoldater i det israelske forsvaret etter eskaleringen i rakettangrepene fra Gaza.

– Alt som trengtes for å unngå lidelsene var at Hamas skulle slutte å avfyre raketter mot uskyldige israelske sivile. Det er alt. I helgen ga vi Hamas følgende budskap: Vi ønsker ikke å eskalere situasjonen. Fred vil bli besvart med fred. Men Hamas valgte å fortsette, dag etter dag, å sette uskyldige menneskers liv i fare. Dette må ta slutt, uttaler den fungerende ambassadøren tirsdag.

 

– Bruker menneskelige skjold

– Det vil bli fred igjen når Hamas slutter å avfyre raketter og drepe mennesker de ser på som fiender – i det øyeblikket de slutter å sette det palestinske folket i fare ved å avfyre raketter fra skoler, lagre våpen i sykehus, og omgi seg selv med menneskelige skjold, sier Deek.

– Det er alltid en tragedie når sivile liv går tapt. Israel retter ikke angrep mot sivile, og gjør alt som er mulig for å hindre at liv går tapt. Hamas, på den andre siden, angriper ikke bare israelske sivile konsekvent og systematisk, men de bruker palestinere som menneskelige skjold, forklarer han.

 

Innkaller 40.000 soldater

Den israelske regjeringens sikkerhetsråd vedtok i ettermiddag å gi forsvaret klarsignal til å innkalle 40.000 reservesoldater, for å forberede en mulig forestående bakkeinvasjon av Gaza, skriver blant andre Ynetnews.com.

Statsminister Netanyahu uttalte tidligere i dag at det var tid for å ”ta hanskene av” overfor Hamas. Forsvarsminister Moshe Ya’alon sa at Israel er forberedt på en langvarig militæroperasjon i Gaza for å få slutt på terrorangrepene. Det skriver blant andre Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart