NRK gir legitimitet til terror

”Hvis man ikke sender raketter på et år eller to, blir jo palestinerne i Gaza glemt bak de murene hvor de sitter fanget”. Det sa Sidsel Wold tirsdag morgen på NRK P2.

Sidsel Wold feilinformerte lytterne og ga legitimitet til terrorangrepene da hun rapporterte i Nyhetsmorgen på NRK P2 tirsdag 8. juli. (Foto: Skjermdump fra NRKs web-tv)
Sidsel Wold feilinformerte lytterne og ga legitimitet til terrorangrepene da hun rapporterte i Nyhetsmorgen på NRK P2 tirsdag 8. juli. (Foto: Skjermdump fra NRKs web-tv)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

NRKs reporter Sissel Wold er på plass i Jerusalem og rapporterer om ”Operation Protective Edge”, som det israelske forsvaret innledet mot terroristorganisasjonen Hamas i Gaza i natt etter at Hamas tok på seg ansvaret for å ha bombardert Sør-Israel med over 40 raketter i går kveld.

Da hun i P2s program Nyhetsmorgen tirsdag klokken 07.03 rapporterte om situasjonen, sa hun at Gaza hadde blitt ”terrorisert i årevis”, og at ”hvis man ikke sender raketter på et år eller to, blir jo palestinerne i Gaza glemt”. I tillegg sa hun at det var ”tragisk” at Netanyahu brukte tenåringsdrapene til å ”slå ned på Hamas” og ”ødelegge den palestinske samlingen”.

På denne måten gir hun legitimitet til rakettangrepene som har vært en kontinuerlig terroraktivitet mot Israel siden palestinerne overtok kontroll over området i 2005. Hun nevner som vanlig ikke at Hamas er definert som terrororganisasjon av både USA og EU, eller at Hamas aldri har anerkjent Israels rett til å eksistere. At Hamas’ charter går inn for eliminering av staten Israel får lytterne ikke vite. Og hun forteller ikke at den palestinske samlingen hun mener det er ”tragisk” å ødelegge har blitt inngått for å ”stå samlet mot sionistfienden” i kampen for å erobre hele Israel.

På toppen av det hele feilinformerer hun lytterne ved å fortelle at den palestinske samlingsregjeringen skulle være oppløst. Ingen israelske eller palestinske medier har rapportert om dette. Tvert imot meldte nyhetsnettstedet Al Monitor senest 3. juli at Hamas ”fortsatt holder fast ved samlingsavtalen med Fatah, til tross for presset fra Israel.”

Her kan du lese mer om eskaleringen i rakettangrepene fra Gaza rett før Israels pågående forsvarsoperasjon ble innledet.

 

Dette uttalte Sidsel Wold i innslaget i radioprogrammet Nyhetsmorgen:

– Det vi må huske på, er at i Gaza, som bare er en liten stripe på 12 ganger 40 km, så er det ingen bomberom. De har blitt terrorisert i årevis, og veldig mange av barna er blitt sengevætere, også tenåringer. I Israel har man bombesheltere, og Israels myndigheter har bedt folk om å være ved bombeshelterne i dag, fordi det også er regnet med at det kommer flere angrep i dag. Den israelske hærens side vil trappe opp situasjonen.

– Nå er jo Hamas ute av denne samlingsregjeringen. Det har Netanyahu sørget for. Han brukte tragisk nok disse grusomme drapene på de tre israelske ungdommene til å slå ned på Hamas og ødelegge den palestinske samlingen. Så Hamas føler nå at man har ikke så mye å miste.

Etter å ha henvist til at ikke bare Hamas, men også Islamsk Jihad avfyrer raketter mot Israel, sa hun:

– Hvis man ikke sender raketter på et år eller to, blir jo palestinerne i Gaza glemt bak de murene hvor de sitter fanget.

Forrige artikkelIDF kunngjør stor militæroperasjon mot Gaza
Neste artikkelMer enn hundre rakettangrep siden midnatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/