Hvem vil fortelle deg om disse 160 drepte palestinske barna?

Andelen drepte palestinske barn i konflikten er heldigvis mye mindre enn andelen barn i Gaza-befolkningen. Men det er en stor gruppe drepte palestinske barn du aldri vil få høre om.

En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)
En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)

Medianalderen på Gaza-stripen var 18,1 år i 2013. Det vil si at halvparten av befolkningen er barn. Når Hamas, via FN og internasjonale medier, melder at ca. 20 prosent av de drepte i de siste ukers konflikt er barn, vitner dette tallet alene om at Israel har gjort en betydelig innsats for å unngå å drepe barn. Det er viktig å huske at i Hamas-tallene for drepte barn inngår alle opp til 18 år, selv om de var tenåringsgutter og deltok i stridshandlinger mot israelerne. I en tidlig fase av konflikten var menn i stridsdyktig alder og tenåringsgutter i forhold til tenåringsjenter sterkt overrepresentert blant de drepte, ifølge en oversikt fra Al Jazeera.

Det er tragisk at barn blir drept i krig. Vi lider med alle de palestinske familiene som har mistet sine kjære.

Men når du leser om de drepte palestinske barna, er det noen du aldri vil få høre om. Uten at disse barna hadde blitt misbrukt av sine drapsmenn, ville Hamas aldri kunnet ha så mange raketter og heller ikke kunnet gjennomføre sine underjordiske infiltrasjons-terrorangrep i Israel.

Det er snakk om barnearbeiderne til Hamas. Det er snakk om barna som har deltatt i å grave smugler- og angrepstunnelene til Hamas gjennom de siste år.

Da Nicolas Pelham skrev en artikkel om tunnelene for Institute for Palestine Studies i 2012, fortalte Hamas-tjenestemenn ham at “minst 160 barn er blitt drept i tunnelene”. Hvor mange barn som er drept etter at Pelham besøkte tunnelene i desember 2011, er ukjent. Det er grunn til å tro at tallet er økt betydelig, og det kan også være mørketall.

I desember 2011 var forfatteren med på en politipatrulje i tunnelene.

– Ingenting ble gjort for å stanse bruken av barn i tunnelene, hvor, slik som i de viktorianske kullminene, de blir verdsatt for sine små kropper, skriver Pelham.

Institute for Palestine Studies ligger i Beirut i Libanon. Pelham skriver om den arabiske verden for The Economist og New York Review of Books.

Grafikk fra IDF.
Grafikk fra IDF.

Se sønn av en Hamas-grunnlegger bli intervjuet på CNN.

Forrige artikkelIsrael trapper ned operasjonen
Neste artikkelTre store slag i Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.