Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tilbakeviser anklager om drepte sivile

Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels viseutenriksminister sier den pågående granskning av militæroperasjonen i Gaza allerede kan motbevise anklagene om at 80 prosent av de krigsdrepte palestinerne skulle være sivile. Hundrevis av terrorister er drept.

Viseutenriksminister Tzachi Hanegbi uttalte lørdag at det til nå i granskningen er påvist at 47 prosent av de som har blitt drept i Gaza under den pågående militæroperasjonen var stridende for Hamas, og at etterforskere kan dokumentere dette med navn og bilder. Dette er et foreløpig tall, da etterforskningen fortsatt pågår.

– Det gjøres svært profesjonell og pålitelig etterforskning i militæret, som konkluderer med at minst 47 prosent av de døde var terrorister, og de legger frem bilder og navn, sa Hangbi til tv-kanalen Channel 2.

Han la til at funnene vil bli lagt frem for videre etterforskning.

Dermed går han imot organisasjonene i Gaza som hevder at minst 80 prosent av 1.669 drepte palestinere skal ha vært ikke-stridende sivile.

Israel har så langt mistet 64 soldater og tre sivile i løpet av operasjonen. Det israelske forsvaret har hele tiden hevdet å gjøre sitt ytterste for å unngå sivile tap, men at Hamas legger opp til at sivile skal bli drept ved at de opererer i tett befolkede områder og bruker sivile bygninger og FN-bygninger som lagerplass for våpen og raketter. Israel har benyttet både telefonsamtaler og flygeblader for å advare sivile i tide til å komme seg unna før luftangrep, men Hamas-mannskaper har truet innbyggere med voldelige reprisalier dersom de fulgte de israelske advarslene. Dette skriver Israel Hayom.

Har du hørt eller lest om Gaza-krigen i 2009…

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart