– Bare gi Gaza hjelp dersom Hamas gir fra seg makten

Finansminister Yair Lapid oppfordrer det internasjonale samfunnet til å gi gjenoppbygningshjelp til Gaza bare på betingelse av at Hamas oppgir kontrollen over området til palestinske selvstyremyndigheter.
Finansminister og Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister og Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israels finansminister Yair Lapid ble mandag intervjuet av nyhetsbyrået AP. Han oppmuntrer de vestlige og arabiske land til å legge økonomisk press på Hamas.

– Dersom de [palestinerne på Gaza-stripen] ønsker at stedet de bor skal bli gjenoppbygd, da må de akseptere [at Hamas overgir makten palestinske selvstyremyndigheter], sier Lapid.

Norge skal etter planen lede neste møte i giverlandsgruppen for de palestinske selvstyreområdene i september. Palestinske tjenestemenn har anslått at  gjenoppbyggingen av Gaza vil koste minst 37 milliarder kroner, skriver AP.

Lapid antyder også i intervjuet at Israel kan akseptere en åpning av grensestasjonen mellom Egypt og Gaza-stripen dersom den på palestinsk side blir kontrollert av palestinske selvstyremyndigheter og ikke Hamas.

– VI må huske at selvstyremyndighetene hadde ansvaret for Gaza og fortsatt er den lovlige myndighet i Gaza, og de skal være der i stedet for Hamas, som er en terrororganisasjon, sier Lapid.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGi opp ønsket om å se Israel dø, begynn å ønske at deres barn skal leve!
Neste artikkelStøttemarkering for Israel i Trondheim
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise