– Bare gi Gaza hjelp dersom Hamas gir fra seg makten

Finansminister Yair Lapid oppfordrer det internasjonale samfunnet til å gi gjenoppbygningshjelp til Gaza bare på betingelse av at Hamas oppgir kontrollen over området til palestinske selvstyremyndigheter.

Finansminister og Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister og Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)

Israels finansminister Yair Lapid ble mandag intervjuet av nyhetsbyrået AP. Han oppmuntrer de vestlige og arabiske land til å legge økonomisk press på Hamas.

– Dersom de [palestinerne på Gaza-stripen] ønsker at stedet de bor skal bli gjenoppbygd, da må de akseptere [at Hamas overgir makten palestinske selvstyremyndigheter], sier Lapid.

Norge skal etter planen lede neste møte i giverlandsgruppen for de palestinske selvstyreområdene i september. Palestinske tjenestemenn har anslått at  gjenoppbyggingen av Gaza vil koste minst 37 milliarder kroner, skriver AP.

Lapid antyder også i intervjuet at Israel kan akseptere en åpning av grensestasjonen mellom Egypt og Gaza-stripen dersom den på palestinsk side blir kontrollert av palestinske selvstyremyndigheter og ikke Hamas.

– VI må huske at selvstyremyndighetene hadde ansvaret for Gaza og fortsatt er den lovlige myndighet i Gaza, og de skal være der i stedet for Hamas, som er en terrororganisasjon, sier Lapid.

 

Forrige artikkelGi opp ønsket om å se Israel dø, begynn å ønske at deres barn skal leve!
Neste artikkelStøttemarkering for Israel i Trondheim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.