Om barnemordere og “uproporsjonale” dødstall

Er Israel virkelig ”et samfunn som myrder barn”?

Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.
Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.

Israel er stadig anklaget for “uproporsjonale” dødstall, altså at mange flere palestinere enn israelere er drept og såret.

Den britiske avisen The Independent kalte, i forbindelse med den siste Gaza-krigen, Israel for “et samfunn som myrder barn” (a child murdering community).

Vår kilde angir ikke nøyaktig når artikkelen i The Independent ble skrevet. Men det var på et tidspunkt da omtrent 1800 palestinere var drept. Tallene bygger på kilder som opererer under kontroll av Hamas. De påstod at 24 % var “barn” under 18 år. Beregninger som ble offentliggjort i New York Times, fortalte at 16 % var barn under 15 år.

Dette gjør altså Israel til et samfunn “som myrder barn”.

 

Hva så med Storbritannia?

Britiske styrker var med på invasjonen i Irak i 2003. Det britiske medisinske tidsskriftet “The Lancet” har kommet med en beregning av antall drepte i den krigen. Der kom man fram til at denne krigen i 2003 kostet 100.000 mennesker livet. 46 % av dem, altså 46.000, var barn under 15 år. Barn under 15 år utgjorde altså 46 % der britene var med, 16 % der Israel var krigførende. Og dette til tross for at irakere ikke bevisst plasserte barn der hvor det skulle bombes slik Hamas har gjort. Men bare Israel kalles “et samfunn som myrder barn”.

 

Krigen mot serberne i 1999

I 1999 gikk Nato, inkludert Norge, til krig mot serbere i forbindelse med Kosovo-konflikten. Krigen ble utelukkende ført fra lufta. Ifølge en amerikansk general ble omtrent 500 serbiske soldater og ca. 1500 sivile drept. Serberne hevder at mer enn 5.000 serbere ble drept. Det var ingen masseprotester i Europa. Men Amnesty International beskyldte Nato for krigsforbrytelser. [Ingen er tiltalt og straffet for det.] – Nato-styrkene hadde ingen, null, drepte og sårede. Så mye for proporsjonalitet.

 

Kilder: To artikler av Ben-Dror Yemini på ynetnews.com (Yedioth Aharonot), 22. august og 18. juli 2014.

Forrige artikkelIsraelere og palestinerne for ICC
Neste artikkelPolsk stjerne med jødisk musikk til Drammen i oktober
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no