Nekter å leie ut leiligheter til Hamas-folk

Boligeiere på Gaza-stripen nekter å leie ut leiligheter til Hamas-folk. De forstår at Israel er målrettet i sine angrep, og vil ikke ha ødelagt byggene sine.

Palestinske barn leker på en bygning med krigsskader i 2011. (Illustrasjonsfoto: Shareef Sarhan, FN)
Palestinske barn leker på en bygning med krigsskader i 2011. (Illustrasjonsfoto: Shareef Sarhan, FN)

Musa Abu Marzouk, en av de politiske topplederne i Hamas som bor i Egypt, har nylig vært på rundtur på Gaza-stripen. I etterkant har han gitt signaler på Facebook som viser på at boligeiere på Gaza-stripen ikke vil leie ut sine leiligheter til Hamas-folk i frykt for at de vil bli rammet av Israel i framtiden.

– Fenomenet med å avslå utleie til familier av motstandskjempere er farlig. Boligeierne straffer motstandskjemperne og deres familier, skrev Abu Marzouk, ifølge Jerusalem Post.

– Det er dette okkupasjonen [Israel] ønsker ved å ramme boligene til motstandskjemperne, legger han til.

Tidligere denne måneden krevde leietakere i en høyblokk i Gaza by at Hamas flytter sine kontorer ut av bygningen. Under krigen i juli og august ødela IDF tre høye boligblokker i Gaza, Al-Zafer 4, Al-Basha og Italian Complex. IDF sier blokkene var senter for Hamas-aktivitet.

Abu Marzouks Facebook-melding går langt i å bekrefte at Israels bombing ikke har rammet bolighus tilfeldig, men har vært målrettet mot boliger brukt av terrorister tilknyttet Hamas, Islamsk Jihad og andre terrororganisasjoner. Den norske journalisten Åshild Eidem forteller i sin bok Spillet om Gaza, hvordan terroroffiseren Abu Hamid viser henne raketten som han skjulte i sin egen stue.

Forrige artikkelEn kritisk gjennomgang av Kåre Willochs framstilling av Israel
Neste artikkelGransker mulige krigsforbrytelser under sommerens krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.