De vridde overskriftene er tilbake

Forteller Aftenposten, NRK og TV2 sannheten om hva som skjedde?

Skjermdump fra forsidene til Aftenposten, NRK og TV2 på nett onsdag 27. mai 2015.
Skjermdump fra forsidene til Aftenposten, NRK og TV2 på nett onsdag 27. mai 2015.

Tirsdag kveld ble Israel angrepet. Like etter klokken 20 norsk tid gikk rakettalarmen i Ashod og Lachish. For første gang siden Gaza-krigen endte i august 2014 ble Israel angrepet med en Grad-rakett.

Natt til onsdag svarte Israel med beskytning av fire militære mål på Gaza-stripen om tilhørte de islamistiske terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad.

Norske mediers dekning gjennom nyhetsbyrået NTB er typisk. “Israelske fly angriper Gaza,” er overskriften både i NRK, Aftenposten og TV2. Også i ingressen fortsetter forsøkene på å framstille Israel som aggressor:

“Israelske jagerfly gikk til angrep på Gazastripen natt til onsdag som svar på at raketter avfyrt fra Gaza landet i nærheten av Ashdod tirsdag.”

Israel angriper, ifølge NTB. Rakettene fra Gaza mot Israel blir bare “avfyrt” og “lander” (tilfeldigvis?) i nærheten av storbyer. Sannheten er at islamistiske terrorgrupper på Gaza-stripen angriper Israel, og Israel svarer slik alle andre land i verden ville gjort.

Dersom denne typen dekning hadde skjedd sporadisk, ville antakeligvis ingen skade skjedd. Men den er konsekvent og har pågått i tiår, derfor har store deler av det norske folk klare vrangforestillinger om Israel. Når vil NTB ta ansvar?

Forrige artikkelHør Hallgrim Bergs foredrag i Tromsø
Neste artikkelHalvor Tjønn i MIFF Vest-Telemark: Muhammed slik samtiden så ham
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.