Styrker sikkerheten i landsbyene rundt Gaza

Nytt sikringsgjerde med avanserte sensorer skal bidra til at terrorforsøk med enda større sikkerhet skal bli avslørt og stanset.

Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvarsdepartementet bekjentgjorde tirsdag at de har fullført installasjonen av nye sikringsgjerder med sensorer rundt 12 landsbyer og kibbutzer nær Gaza-grensen, ifølge Jerusalem Post.

Dersom terrorister fra Gaza forsøker å infiltrere noen av disse byene, vil de møte en fysisk hindring, og i tillegg vil gjerdet sende signaler til de lokale myndighetene og det israelske forsvaret hver gang noen kommer nær det.

Siden Gaza-krigen sommeren 2014 har alle infiltrasjonsforsøk fra Gaza blitt avslørt. Det nye gjerdet skal bidra ytterligere til at det fortsetter slik. Ifølge IDFs erfaring, og en rekke tidligere medierapporter, arbeider Hamas kontinuerlig med å bygge ut terrortunneler mot Israel for å kunne angripe byene i nærområdet i en kommende krig.

Det nye og teknologisk avanserte sensorgjerdet har kostet 60 millioner kroner å bygge, og strekker seg over flere mil. Landsbyene og kibbutzene som i denne omgang har fått gjerdet på plass er: Sufa, Holot, Nir Yitzhak, Nirim, Nir Oz, Ein Hashlosha, Kissufim, Alumim, Sa’ad, Kfar Aza, Miflasim og Nir Am. I nær framtid skal det også være gjerde rundt Carmiya og Yad Mordechai.

I tillegg er det i senere tid bygget ut et avansert sensorbasert overvåkingssystem langs hele Gaza-grensen, som skal varsle Israel om enhver tunnelaktivitet under bakken.

Forrige artikkelNytt knivangrep i Gamlebyen
Neste artikkel– Putin er en del av problemet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/